avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Activitate Fram ursul polar

Activitate Fram ursul polar


vasi2007 a scris:

In caz de renuntare la mostenire, masa succesorala se va imparti intre mostenitorii acceptanti. Altfel spus cota ce v-ar fi revenit Dv. nu va fi atribuita in intregime sorei Dv. ci se va imparti intre sora si parintele suprvietuitor (in cote diferite).


De ce face toata lumea aceasta greseala? Daca un mostenitor renunta la partea sa, cota se imparte intre mostenitorii descendenti (fii, nepoti) dar nu si cu sotul supravietuitor. Sotul/sotia are cota sa de 1/4 din partea decedatului. 3/4 se impart intre ceilalti mostenitori, fie ei unul sau treizecisipatru. In acest caz, sora, fiind singura ramasa, va primi partea la care userul renunta.
Nu!
Declaratia de renuntare se va da dupa decesul mamei, la notar, evident. Atunci cand se va face succesiunea.
Discuție Semne ciudate
Buna ziua.
As vrea sa ma lamuresc asupra unui lucru. Dupa decesul unei persoane, sangele mai circula? Pot sa apara vanatai pe corp doar pentru ca a fost lovit la firma de servicii funerare? De fapt, explicatia a fost ca acele vanatai au aparut cand a fost barbierit la firma de servicii funerare. Insa, nu se vedea nici un semn de taietura. Doar multe vanatai, inclusiv pe varful nasului.
Stiu, e un site legislativ, nu medical. Dar poate din practica dumneavoastra stiti ce er putea fi.
Multumesc pentru orice lamurire.