avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate mm.alfz

Activitate mm.alfz

Buna ziua,

Detin o parte dintr-un imobil de tip duplex (cele doua jumatati sunt construite in oglinda, cu un perete comun si acoperis cu structura comuna). Recent am fost instiintat, impreuna cu vecinii care locuiesc pe aceeasi strada ca proprietatea lipita de a mea va fi demolata pentru a deschide o noua strada pe locul ei (cale de acces pentru un complex rezidential ce va fi construit in apropiere).

As dori sa aflu ce obligatii fata de mine are cel ce demoleaza, sau in temeiul carei legi imi sunt aparate interesele avand in vedere ca demolarea afecteaza parti comune (fundatie, calcan, grinzile acoperisului).

Mentionez ca nu am fost contactat pentru acord sau mai multe detalii, instiintarea primita a fost trimisa tuturor vecinilor in vederea aprobarii modificarii PUZ-ului.
buna ziua,

in contextul pe care il stim cu totii, compania la care lucrez a anuntat in martie ca ingheata plata primelor si bonusurilor (de exemplu al 13-lea salariu, prime de vacanta etc, toate prevazute in contractul colectiv de munca).
recent o noua comunicare mentioneaza ca in curand conducerea va decide "plata sau nu a variabilelor de remuneratie inghetate"

intrebarea mea este: poate compania decide unilateral sa nu mai plateasca aceste obligatii prevazute in contractul colectiv? nu ma refer la o amanare a platii, dar este posibil (legal) sa nu plateasca retroactiv aceste obligatii?

multumesc anticipat
Răspuns la discuția vicii ascunse apartament
Multumesc pentru raspuns. Daca as dori sa se ocupe un avocat de ce ati scris mai sus, aveti idee (orientativ) cam cat ar costa?

POPA GHEORGHE a scris:

Notificati dezvoltatorul si firma care a montat echipament de degivrare, in scris, cu nr. de inregistrare/ data (se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) si solicitati remedierea pana la data de ...., urmand ca dupa aceasta data sa va adresti instantei de judecata pentru a solicita daune materiale si/ sau daune morale de la firma responsabila. Va trebui sa solicitatiinstantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea ctii. pentru a se stabili cui apartine responsabilitatea.

Buna ziua,

Am cumparat un apartament in 2016, in 2018 am observat o pata de dimensiunea unei monezi pe tavan (apartament la ultimul etaj). Am ignorat-o, dar in timp mi-am dat seama ca se extinde foarte lent. Dezvoltatorul de la care am cumparat spune ca garantia acoperisului e nula pentru ca s-a intervenit ulterior (o firma a instalat echipament de degivrare pe acoperis, garantia devine responsabilitatea lor acum). Firma de degivrare constata ca nu a fost afectata tabla in zona afectata, problema tine cel mai probabil de un viciu ascuns - folie anticondens instalata prost initial, nici o legatura cu interventia ulterioara.

Pot determina dezvoltatorul sa mai respecte garantia in acest punct?

Multumesc