avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare partiala duplex
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare partiala duplex

Buna ziua,

Detin o parte dintr-un imobil de tip duplex (cele doua jumatati sunt construite in oglinda, cu un perete comun si acoperis cu structura comuna). Recent am fost instiintat, impreuna cu vecinii care locuiesc pe aceeasi strada ca proprietatea lipita de a mea va fi demolata pentru a deschide o noua strada pe locul ei (cale de acces pentru un complex rezidential ce va fi construit in apropiere).

As dori sa aflu ce obligatii fata de mine are cel ce demoleaza, sau in temeiul carei legi imi sunt aparate interesele avand in vedere ca demolarea afecteaza parti comune (fundatie, calcan, grinzile acoperisului).

Mentionez ca nu am fost contactat pentru acord sau mai multe detalii, instiintarea primita a fost trimisa tuturor vecinilor in vederea aprobarii modificarii PUZ-ului.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:12, 27 Noiembrie 2021
Da, este complicata situatia, legea care le permite lor sa va abuzeze si care va permite dvs sa va aparati este legea expropierii pentru cauze de utilitate publica, si sunt mai multe acte care stau in spatele unei astfel de hotarari (locale, judetene sau nationale, habar nu avem noi care este situatia la dvs) si ca atare exista mai multe modalitati de a va apara, modalitati care nu pot fi epuizate acum, aici, fara a se conoaste sitruatia concreta. Deci, raspunsul este ca : se poate sa va aparati in fata abuzurilor autoritatii publice. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie pe limita de proprietate ArianaArad ArianaArad Vecinul meu si-a construit casa pana la limita de proprietate, fara nici un geam sau alta deschidere inspre mine. Conform PUZ tebuia sa pastreze o distanta de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul lucia58 lucia58 Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate legala prelungiri hornuri casa vecina. paun97 paun97 Buna ziua, am si eu o curiozitate. Casa lipita de blocul in care locuiesc are construite niste prelungiri la hornurile din caramida. Aceste prelungiri urca pe ... (vezi toată discuția)