avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe limita de proprietate

Vecinul meu si-a construit casa pana la limita de proprietate, fara nici un geam sau alta deschidere inspre mine. Conform PUZ tebuia sa pastreze o distanta de 80 cm. Nu a primit acordul meu, desi in autorizatia sa de constructie in amplasarea pe teren constructia apare la limita de proprietate (nu respecta PUZ).

Au trecut 4 ani de la terminarea si receptia constructiei. Mai pot face ceva sau e tardiv ? se poate obtine demolarea ? Este vorba despre un garaj si niste camere anexe din caramida, cu fundatie, stalpi si grinzi de beton. Apa de pe acoperisul lui nu curge la mine.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 18:33, 25 Septembrie 2010
Domnule,
Va dau cazul verilor mei , frati fiind. Dupa impartirea curtii parintesti, unul dintre ei demoleaza casa veche si in locul ei construieste o alta noua cu o latura pe hat. 2 ferestre dau direct in curtea fratelui. Mai bine nu scriam , caci ar fi un alt motiv de judecata. Celalalt primise mostenire , la echivalenta, o anexa noua pozitionata regulamentar fata de hat. De ani buni, se judeca prin tribunale. Fiecare are dreptate in felul sau.
DE fapt cu ce va deranjeaza constructia vecinului? nu are ferestre spre dv, apa de pe acoperis nu curge in curte dv....Din practica, nici o constructie terminata nu se hotaraste a fi demolata decat daca incalca grav legea....Ori chiar dv ne spuneti ca imobilul vecin respecta Autorizatia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Art. 31, din legea 50/1991 amri amri am mai scris pe forum ca am o vecina care si a facut casa pe hat cu ferestrele in curtea mea... eu asa am cumparat casa acum 2 ani, in fine, dupa 2 ani in ... (vezi toată discuția)
Decizie de demolare serban horatiu serban horatiu Am o casa construita in 2004 ,intabulata. In 2007 ,am schimbat acoperisul vechi al cladirii cu unul nou dar nu in forma initiala . In loc sa l realizez cu ... (vezi toată discuția)