avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... decizie de demolare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

decizie de demolare

Am o casa construita in 2004 ,intabulata. In 2007 ,am schimbat acoperisul vechi al cladirii cu unul nou dar nu in forma initiala . In loc sa l realizez cu scurgere intr o apa ,l am realizat cu scurgere in doua ape.
Vecinul pe care il am in partea dreapta a cladirii m a reclamat la primarie si am primit o amenda. Mentionez ca acoperisul nu a depasit linia de granita cu vecinul iar scurgerea apei pluviale pe partea de granita este colectata in interiorul curtii mele
Dupa ce am achitat amenda data de primarie,in care mi sa solicitat obtinerea autorizatiei de costructie. am depus toate documentele dar dosarul a fost refuzat pt ca nu am acordul vecinului.
Vecinul nu a vrut sub nici o forma sa mi dea acordul lui.
Primaria nu vrea sa mi eliberaza autorizatie de constructie. fara acordul vecinului
Dupa mai multe reclamatii repetate ale vecinului primaria a intentat proces impotriva mea.Dupa proces sa dat o sentinra irevocabila prin care trebuie sa demolez acoperisul casei,.aceasta a fost emis in 2010 luma martie. Eu nu am demolat acoperisul conform sentinei .In luna august 2010 am primit din partea primariei o decizie de demolare prin care a fost denumita o firma s.c. Intenational L spaf srl care va realiza demolarea acoperisului.
Mentionez ca am un credit ipotecar pe aceasta cladire la banca.
Intrebare .
Poate primaria sa demoleze o cladire ipotecata ?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 09:14, 14 Septembrie 2010
are dreptul sa procedeze la punerea in executare a hotararii.
Pai demoleaza acoperisul, nu toata cladirea...sau:hm: e vorba de altceva....
Dupa demolarea acoperisului,cum pot sa l reconstruiesc la forma initiala daca nu mai este valabila autorizatia de constructie ? Daca vecinul meu nu si va da acordul pentru o noua autorizatie ,ramane casa fara acoperis ?
Pai,pentru readucerea acoperisului la forma initiala nu aveti nevoie de autorizatie!
Parerea mea este sa va demolati singur acoperisul neconform si sa-l refaceti, altfel, daca vi-l demoleaza primaria va fi mult mai scump!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt dat in judecata pentru ca as fi depasit cu acoperisul cativa cm din terenul vecin. ma ajuta cu ceva procesul castigat acum o luna? gyany23 gyany23 am primit acasa o citatie prin care sunt chemat la tribunal pentru FOND obligatia de a face prin care vecinul meu ma obliga daca o sa castige sa demolez ... (vezi toată discuția)
Este corecta hotararea instantei? ynna 55 ynna 55 paratul nu a respectat proiectul potrivit caruia inaltimea casei trebuia sa fie de 6 m si casa are la coama 7,50 m deoarece constructorii au spus ca altfel ... (vezi toată discuția)
Desfiintare imobil construit fara autorizatie CA Camelia TUGUI CA Camelia TUGUI O constructie a fost edificata fara autorizatie si fara a respecata dispozitiile legale in vigoare. Nu s-a respectat distanta dintre proprietati, s-au ... (vezi toată discuția)