am primit acasa o citatie prin care sunt chemat la tribunal pentru FOND obligatia de a face prin care vecinul meu ma obliga daca o sa castige sa demolez constructia situata pe hotar deoare ce este deranjat de ea si ca aceasta depaseste cu cativa cm linia de hotar. in cazul in care castiga iar eu nu vreau sa demolez cladirea respectiva sa o demoleze el si eu sa platesc totul.asta scrie in citatie. mentionez ca am mai avut acum 1 luna inca un proces identic la care el nu sa prezentat nu a venit nimeni din partea lui ,am fost doar eu si care sa terminat la prima infatisare cu hotararea judecatorului ca respectivul vecin are cerere neintemeiata.
mai mentionez ca constructia are 50 ani vechime si ca nu a fost deranjat de ea pana acum, are si el o astfel de constructie care este pe hotar si depaseste la fel ca si a mea , tot la fel de veche
intrebarea mea este daca ma ajuta cu ceva procesul castigat acum aproximativ o luna
si ce ar trebui sa fac ca sa scap de procesul acesta. este o persoana care nu are ce face are 80 ani si adora sa plimbe lumea pe drum stima si respect multumesc anticipat
Eu cunosc cazuri in care legea spune clar ca nu ai voie sa construiesti decit respectind cel putin 1metri fata de gardul vecinului.Dumneata iti faci casa pe linia de hotar si apa de pe casa se scurge ,unde? in ulucul casei mele sau in curtea mea.D-le, nu te supara ,daca constructia este veche si v-ati tolerat pina acum,va ve-ti impaca pina la urma ,s-au moare vecinul si scapati de belea!Am glumit!
Potrivit art. 611 respectiv art. 612 prevad ca constructiile sa fie realizate conform dispozitiilor legale, la 60 cm fata de linia de hotar. Derogarile de la aceasta se pot face doar prin acordul celor doi vecini consfintit printr-un act autentic sau prin planul de urbanism dar acesta sa nu aduca prejudici sau atingere a dreptului de proprietate a vecinului.
eu m am prezentat dar cel care ma chemat in instanta nu
50 si ceva de ani nu a fost deranjat acum brusc este.mentionez ca apele pluviale nu ajung la el sub nici o forma constructia este in stil calcan adica perete drepta doar putin din acoperis trece la el un lat de palma maxim