avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acord de la vecini pentru construire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acord de la vecini pentru construire casa


doresc sa construiesc casa pe hotar cu un vecin care are calcan, insa retras la 60 cm de hotar. In certificatul de urbanism Primaria spune sa construiesc pe hotar, insa imi cere si acordul vecinului pt constructia pe hotar (face apel la art 612 Cod Civil). Vecinul imi cere sa ma retrag 30 cm de hotar. Primaria insa nu este de acord la 30 cm; ea vrea sa acoperim calcanele si deci, sa face pe hotar. Primaria atat timp cat regulamentul urbanistic general spune ca trebuie sa fie alipire la calcan in cazul constructiilor cu calcan (motiv estetic probabil) nu imi poate da autorizatia si fara acordul vecinului? vecinul decide in ultima instanta? multumesc!

Cel mai recent răspuns: Mariamea , utilizator 22:25, 19 Noiembrie 2012
inca o intrebare: am vreun suport legal pentru a actiona in instanta pe vecin? am vreo sansa sa castig procesul?primaria asa imi sugereaza pentru obtinerea acordului.
stie cineva vreo lege prin care as putea obliga pe vecin sa imi dea acordul pt constructie pe hotar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie cu sau fara acordul vecinului? Mariamea Mariamea doresc sa construiesc casa pe hotar cu un vecin care are calcan, insa retras la 60 cm de hotar. In certificatul de urbanism Primaria spune sa construiesc pe ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)