avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate Andreicj

Activitate Andreicj

Răspuns la discuția informații de interes public
Vă mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Si școlile sunt obligate să răspundă cererilor pe Legea 544 /2001 .

Buna ziua , as dori sa știu dacă școlile sunt obligate să răspundă cererilor pe Legea 544 /2001 sau intră în sarcina inspectoratelor școlare de care aparțin școlile vizate..

Mulțumesc
Răspuns la discuția P.V intocmit nelegal .
Va mutumesc pt raspuns

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Actunea poate fi mofificata (incluisv pe aspectul temeiului de drept) pana la primul termen de judecata.

Martorul asistent ara rolul de a certifica in fapt cele consemnate de agentul constatator.

Sansele de castig nu le poate aprecia decat cel care se uita pe dosar (actiune, temeiuri, proces-verbal, probe).

Buna ziua , in urma cu cateva luni (noiembrie 2019) am fost amendat pe legea 61/1991 cu *1000 RON maximul prevazut , pe motiv ca as fi adus injurii unui domn politist(rutier) dintr-o comisie de examinare desi (doar am criticat insitutia Politiei prin expresia "pui lupul paznic la oi" )

Am primit PV acasa insa am.constatat ca nu e trecuta " jumatate valoarea din minimul prevazut de lege " si e trecuta doar suma de 1000 deasemenea nu e trecuta judecatoria unde pot contesta ... Iar la rubrica martor asistent e trecut un numele unui "domn"

Din putinele mele cunostinte stiam ca pot plati * jumate din minimul prevazut de lege in 15 zile*

Drept urmare am contestat si am invocat art 16-17 si 28 din OG 2/2001 pe motiv ca nu sunt trecute "jumatate din minimul amenzii si locul de contestare " INSA am uitat sa invoc si legea 203/2018 care spune ca ""De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.""'

Mai pot invoca la primul termen legea 203/2018 cand incep dezbaterile ?
Si ce rol are martorul asistent...
Ce sanse as avea sa anulez ...PV..
Multumesc