avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... P.V intocmit nelegal .
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

P.V intocmit nelegal .

Buna ziua , in urma cu cateva luni (noiembrie 2019) am fost amendat pe legea 61/1991 cu *1000 RON maximul prevazut , pe motiv ca as fi adus injurii unui domn politist(rutier) dintr-o comisie de examinare desi (doar am criticat insitutia Politiei prin expresia "pui lupul paznic la oi" )

Am primit PV acasa insa am.constatat ca nu e trecuta " jumatate valoarea din minimul prevazut de lege " si e trecuta doar suma de 1000 deasemenea nu e trecuta judecatoria unde pot contesta ... Iar la rubrica martor asistent e trecut un numele unui "domn"

Din putinele mele cunostinte stiam ca pot plati * jumate din minimul prevazut de lege in 15 zile*

Drept urmare am contestat si am invocat art 16-17 si 28 din OG 2/2001 pe motiv ca nu sunt trecute "jumatate din minimul amenzii si locul de contestare " INSA am uitat sa invoc si legea 203/2018 care spune ca ""De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.""'

Mai pot invoca la primul termen legea 203/2018 cand incep dezbaterile ?
Si ce rol are martorul asistent...
Ce sanse as avea sa anulez ...PV..
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Andreicj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreicj , utilizator 19:21, 19 Iulie 2020
Actunea poate fi mofificata (incluisv pe aspectul temeiului de drept) pana la primul termen de judecata.

Martorul asistent ara rolul de a certifica in fapt cele consemnate de agentul constatator.

Sansele de castig nu le poate aprecia decat cel care se uita pe dosar (actiune, temeiuri, proces-verbal, probe).
Va mutumesc pt raspuns

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Actunea poate fi mofificata (incluisv pe aspectul temeiului de drept) pana la primul termen de judecata.

Martorul asistent ara rolul de a certifica in fapt cele consemnate de agentul constatator.

Sansele de castig nu le poate aprecia decat cel care se uita pe dosar (actiune, temeiuri, proces-verbal, probe).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă contravențională Braveheartro Braveheartro Bună ziua. Aș dori să aflu dacă pentru un proces-verbal întocmit de un agent de poliție în data de 17.01.2020, amenda se poate achita în 15 zile, la ... (vezi toată discuția)
Amenda constructie/consolidare fara autorizatie aceste amenzi ... cotogigi cotogigi Amenda constructie/consolidare fara autorizatie Aceste amenzi pot fi platite jumate din minimul amenzii ca am primit una si nu gasesc nicaeri unde sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită ... Suzy88 Suzy88 Buna ziua! Amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită în 15 zile? Adică se aplica legea 203/2018? Conform art. 28 alin. (1) din O.G. nr. ... (vezi toată discuția)