avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Nedu Lorena Fenixia

Activitate Nedu Lorena Fenixia

Bună seara. Eu și colegii mei ne aflam în Franța într-o zona a galbena și pana vineri am muncit într-un șantier naval. Menționez ca muncim la o firma românească și luam salariu în lei și bani de mâncare(asa zisa diurna) 10 €/zi. Vineri s-a decis închiderea șantierului pt doua săptămâni. S-a facut o ședință, ni s-au expus doua variante :
1. Plecam în România cu foaie semnata pe propria răspundere în caz de încălcarea prevederilor sau în caz ca cineva va contacta covid 19 din cauza noastră riscam amenda de 30.000 de lei sau între 5-12 ani de închisoare.
2.Ramanem aici și întram în concediu de odihna obligatoriu și nu ni se mai oferă banii de mâncare. Întrebarea noastră ar fii următoarea :este corect sa fim obligați sa întram în concediu de odihna? Ce ne sfătuiți sa facem. Menționez ca prima opțiune a fost aleasa de maxim 9 persoane, iar noi am mai rămas aici în jur de 60 de persoane. Mulțumesc anticipat.
Am totul absolut legal toate actele în regula
Sper din suflet sa nu ma afecteze

Adrian Dimitriu a scris:

Ce vreți să faceți? Nu sunt datoriile dvs.

Penultimul proprietar primește plicuri frecvent la garsoniera mea ca va fii executat silit fiindcă are datorii la banca. Ce pot face? Menționez ca eu am cumpărat garsoniera de la at proprietar (ultimul) iar acesta nu mi-a menționat niciodată aceasta problema.