avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu forțat în delegație
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu forțat în delegație

Bună seara. Eu și colegii mei ne aflam în Franța într-o zona a galbena și pana vineri am muncit într-un șantier naval. Menționez ca muncim la o firma românească și luam salariu în lei și bani de mâncare(asa zisa diurna) 10 €/zi. Vineri s-a decis închiderea șantierului pt doua săptămâni. S-a facut o ședință, ni s-au expus doua variante :
1. Plecam în România cu foaie semnata pe propria răspundere în caz de încălcarea prevederilor sau în caz ca cineva va contacta covid 19 din cauza noastră riscam amenda de 30.000 de lei sau între 5-12 ani de închisoare.
2.Ramanem aici și întram în concediu de odihna obligatoriu și nu ni se mai oferă banii de mâncare. Întrebarea noastră ar fii următoarea :este corect sa fim obligați sa întram în concediu de odihna? Ce ne sfătuiți sa facem. Menționez ca prima opțiune a fost aleasa de maxim 9 persoane, iar noi am mai rămas aici în jur de 60 de persoane. Mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Plata diurnei pentru zilele de concediu, weekend-urile intercalate dragos.rusu dragos.rusu Buna ziua, Sunt angajat intr-o firma romaneasca de resurse umane si primesc atat salariul normal (50%) cat si diurna (50%) pentru deplasarea/inchirierea ... (vezi toată discuția)
Cum pot delega personalul unei firme de constructii din romania pe un santier in austria siracusa siracusa Buna ziua! Am scris de mai multe ori pe acest site, aceeasi problema din mai multe puncte de vedere pentru a ajunge la un raspuns mai clar, insa am ramas in ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)