avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot delega personalul unei firme de constructii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot delega personalul unei firme de constructii din Romania pe un santier in Austria

Buna ziua! Am scris de mai multe ori pe acest site, aceeasi problema din mai multe puncte de vedere pentru a ajunge la un raspuns mai clar, insa am ramas in ceata asa ca incerc din nou. Ma numesc Ionut si reprezint o societate profil constructii cu sediul in Romania care a semnat un contract cu o alta societate din Austria in urma cu un an de zile pentru ridicarea unui bloc de locuinte, fapt care ne-a determinat sa luam decizia de a delega personal prin delegare intrucat in baza putinelor informatii de care am dispus in Romania parea cea mai buna solutie. Toti angajatii au formular A1, au contract semnat in Romania, act aditional semnat pentru respectarea art.18 din codul muncii care desemneaza locul de munca ca fiind in Austria pe santierul respectiv si care de asemeni stipuleaza ca primesc diurne si au cazarea integral asigurata de angajator precum si transportul atat international la santier cat si local de la cazare la santier. Mentionez ca atunci cand am primit formularul A1 la baza caruia a fost depus si o copie a contractului pentru fiecare angajat am observat ca la punctul 3 de pe formular era bifat 3.1. respectiv angajat detasat, iar la punctul 5. Detalii privind angajatorul la 5.1 a fost trecut numele firmei din Austria care ne-a contractat precum si la 5.2. apare adresa firmei respectiv si nici decum amplasamentul santierului. La prima vedere pare ca am detasat muncitorii firmei austriece, dar nu cred ca e corect. Plus ca imediat dupa acest lucru angajatii delegati au disparut din baza de date a firmei de la ITM ca si cum contractele lor ar fi fost suspendate intocmai ca la detasare, ulterior am facut o adresa si au reaparut in baza noastra de date la Revisal. Mentionez ca atunci nu am stiut exact in ce conditii pot trimite angajatii in Austria, respectiv delegare sau detasare. Asa ca de atunci pana in momentul de fata le-am platit toate contributiile aferente la stat (lunar) cat si diurnele care sunt consistente, precum si salariul minim pe economie in tara. Insa, inca de la inceput am fost contactati de o firma BUAK din Austria care administreaza un fond de concediu ca sa zic asa, bani pe care ne sunt perceputi lunar si care apoi ei il achita angajatilor, chipurile pentru a compensa diferentele salariale, sume pe care ei le-au calculat dupa un principiu pe care nu il cunosc. Dar totusi ca societate inmatriculata in Romania noi platim si in tara acest fond de concedii la finante si cred ca nu e normal sa platim in doua locuri. Acum cumva trebuie sa ma justific in fata lor pentru ca nu mai am de unde plati acesti bani care s-au adunat de la an la an.Intentia a fost de la bun inceput de a delega angajatii, astfel incat sa platesc toate contributiile in tara si pentru a evita astfel de probleme cu fonduri sau institutii de aici. Cum as putea proceda ca sa ma justific in fata lor ca nu am de ce plati acesti bani? Mai ales ca am si formularul A1 care atesta acest lucru? Deja angajatii au luat si iau aceste diurne consistente, in plus apar si acesti bani de concedii care totalizat sunt de ordinul zecilor de mii. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Eu sper ca am intrunit toate conditiile prin actele pe care le-am incheiat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Coroi , utilizator 20:23, 14 Septembrie 2021
Eventual v-as ruga sa-mi recomandati un amendament european care sa ma ajute, am contactat un avocat de aici si as vrea sa ma asigur
BUAK banuiesc ca v-a solicitat statele de plata/fluturasii de salariu pentru a calcula acele diferente. Daca pe acestea nu apareau diurnele atunci au calculat diferenta pana la salariul minim din Austria (mai multe detalii aici: [ link extern ] .
Inserati in scop informativ diurnele in fluturasiiu trimisi la BUAK.
Buna ziua!
In aceeasi situatie suntem si noi ...suntem o firma care a lucrat cu formularul A1 cate 6 luni pe an. in domeniul constructii in Austria ,am platit diurna muncitorilor plus salariul in tara si taxe.Nu am scapat nici noi de BUAK...Intrebarea mea este :E legal sa platim austrecilor aceste taxe numite BUAK
„Plata compensatorie nouă” este reglementată în Legea federală privind asigurărilemuncitorilor salariaţi şi ale muncitorilor care desfăşoară activităţi independente
[ link extern ]
Buna ziua!

OK.plata compensatorie noua...care este reglementata in legea federala...noi am platit in jur de aproape 50 000 euro pentru BUAK in 18 luni.De 9 luni lucram in Romania si nu cred ca vom mai lucra vreodata pentru Austria...banii care noi am platit pentru BUAK cu ce ne-a avantajt ? muncitorii care au lucrat cate 6 lunii continu au primit in primul an cate o suma modica iar restul care au lucrat cate 2-3 luni nu au primit nimic. Ca firma care nu am beneficiat de nimic de la ei putem sa ne cerem banii inapoi?

Alte discuții în legătură

Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Completare corecta formular a1 - angajati delegati siracusa siracusa Buna ziua! Reprezint o societate din Romania ce activeaza in constructii, care a semnat un contract cu o firma din Austria pentru modernizarea unei cladiri, ... (vezi toată discuția)
Delegare strainatate mai mare de 60 de zile siracusa siracusa Buna ziua! Ma numesc Saia Ionut si va contactez din partea unei societati, profil constructii care are un santier in Austria, si recent m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)