avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare corecta formular A1 - angajati delegati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare corecta formular A1 - angajati delegati

Buna ziua! Reprezint o societate din Romania ce activeaza in constructii, care a semnat un contract cu o firma din Austria pentru modernizarea unei cladiri, lucrari care vor fi efectuate cu angajatii societatii noastre ce sunt delegati pe aceasta lucrare si vor lucra tot pentru societatea noastra. Pentru aceasta am depus documentatia aferenta formularului A1 la CNPP Bucuresti, insa cand am primit formularul am observat ca la punctul 5.1. Numele sau denumirea(denumirile) si codul (codurile) firmei (firmelor) sau navei (navelor) unde veti angajat(a) figureaza numele firmei partenere din Austria iar la punctul 5.2. au trecut adresa aceleiasi firme. Mentionez ca intentia noastra este de a delega acesti angajati pe santierul pe care noi avem contract, la prima vedere pare ca i-am delegat firmei austriece. Din acest motiv am si fost contactati de Buak - sistemul lor de concedii. In Romania muncitorii figureaza fiind angajati ai societatii si toate datoriile sunt achitate de noi inclusiv diurnele. Nu au nici o legatura (sau nu ar trebui cel putin) cu statul austriac ori alti terti. Am uitat sa specific ca la punctul 3. CONFIRMAREA STATULUI DUMNEAVOASTRA a fost bifat de catre CNPP Bucuresti optiunea 3.1. Angajat detasat. In cazul meu de delegati ar fi trebuit sa fie bifat 3.2. Angajat , lucrand in doua sau mai multe state? Pana acum nu am primit decat informatii eronate. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avukat01 , utilizator 11:29, 26 Octombrie 2015
V-ati adresat Casei de pensii pentru rectificarea erorilor ?
Da, mi-au spus ca asta e singura varianta de formular A1 corect completata pentru situatia mea. Insa nu sunt nici pe departe convins, am discutat cu multi altii si mi s-a spus ca cei de la CNPP Bucuresti dau multe rateuri...si ar trebui sa urmez eu firele...care? Nu am idee. Insa timpul ma preseaza
Nu este nici o eroare. Formularul A1 nu se elibereaza in cazul subcontractarilor, daca aveti un contract cu firma din Austria atunci pe formular va aparea la 5.1 numele firmei din Austria iar la 5.2 datele acesteia de identificare.
Cat priveste 3.1 si 3.2, faceti confuzie intre delegare si detasare. La nivel european nu exista decat institutia detasarii care insa este diferita fata de cum este individualizata detasarea in Codul Muncii din Romania. Este corect 3.1, 3.2 se trece daca este caz de pluriactivitate (angajatii ar fi lucrat atat in Austria cat si in alt stat membru UE).
Mai multe detalii despre procedura gasiti aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot delega personalul unei firme de constructii din romania pe un santier in austria siracusa siracusa Buna ziua! Am scris de mai multe ori pe acest site, aceeasi problema din mai multe puncte de vedere pentru a ajunge la un raspuns mai clar, insa am ramas in ... (vezi toată discuția)
Formular a1 Cimss Cimss Buna ziua........... am dori sa stim in ce cazuri este necesar intocmirea formularului A1.......... noi suntem o firma ce efectueaza transport ... (vezi toată discuția)
Delegare strainatate mai mare de 60 de zile siracusa siracusa Buna ziua! Ma numesc Saia Ionut si va contactez din partea unei societati, profil constructii care are un santier in Austria, si recent m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)