avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate coca83ro

Activitate coca83ro

Mulțumesc pentru răspuns, oricum urmează să mergem la control cu copilul și o să discutăm cu medicul curant la care mergem cu copilul pentru aceste probleme de la vârsta de 5 luni ale copilului când am descoperit alergiile. Dermatita atopică o are diagnosticată de la varsta 3 luni, reușim să o ținem sub control prin regim foarte strict pentru alergii.

Bună ziua.
Avem copilul de 1 an și 10 luni cu dermatită atopică, alergie la proteina din lapte de vacă și alergie la albușul de ou. Se poate obține certificat de încadrare în grad de handicap și putem beneficia de prelungire a concediului de creștere a copilului până la vârsta de 3 ani pe baza diagnosticelor pe care le are copilul?
Specific că tatăl a fost în concediu de creștere a copilului, iar eu nu lucrez.


Va multumesc mult pentru raspuns.
In ceea ce priveste perioada de vizitare, acele doua zile la inceputul fiecarei luni. Pana la ce data se considera inceputul fiecarei luni?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni si el vine atunci cand are el chef la cateva luni. Vreau sa va intreb legat de cele 2 zile la inceputul fiecarei luni pana la ce data se considera inceput de luna?
El vine atunci cand are chef si ma ameninta ca o sa-mi faca rau la locul de munca si ca o sa ma faca de rusine in localitate, mai exact 'ca o sa ma puna pe butuci' daca nu il las sa vada copiii atunci cand vine el spre sfarsitul lunii. Vreau sa va intreb daca nu vine cand are program de vizita ce masuri pot fi luate? Stiu ca eu daca nu il las sa vada copiii cand are program de vizita as avea probleme cu legea, dar faptul ca el nu isi viziteaza copiii luni de zile si pe urma ma ameninta ca ma face sa am nevoie de el, cum poate fi tras la raspundere.
Va multumesc anticipat.
O seara frumoasa.
Buna seara. Vreau sa va multumesc pentru sfaturile date. Vreau sa specific ca toate jignirile care mi-au fost aduse de catre fostul sot le am in mesageria privata pe facebook.
Copiii nu stiu absolut nimic in legatura cu felul in care vorbeste tatal lor cu mine, copiii au fost feriti de catre mine atat cat am putut de mult.
Fostul sot a incercat de cateva ori sa-i spuna fetitei ca noi ne-am despartit ca eu nu il mai iubesc si sa-i explic fetitei in varsta de 7 ani de ce nu il mai iubesc.
Am vorbit cu psihologi si asa cum ma gandeam eu m-au sfatuit si dansiii sa nu implic copiii in problemele adultilor.
El vorbeste cu copiii la telefon atunci cand ii suna la ore rezonabile si atunci cand cei mici nu sunt la activitati.
Are drept de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni, insa nu il respecta ci vine la cateva luni si si atunci sta foarte putin cu cei mici.
Adresa exacta a lui in strainatate nu o stiu si in plus nu stiu sigur daca lucreaza sau nu, pentru ca mie imi zice ca nu iar tatalui sau ii zice ca lucreaza. El are stabilita o pensie alimentara in conventia de la divort. Are de platit din urma o suma destul de mare din pensia alimentara a copiilor si poate fi obligat sa plateasca suma restanta? Ce se poate intampla daca nu doreste sa plateasca pensia restanta si eu depun plangere pentru neplata pensiei alimentare?

Ceea ce mi-a scris in mesajele private pe facebook nu poate fi reprodus aici.
Buna seara.
Anul trecut am divortat de fostul sot si in urma faptului ca am luat aceasta hotarare fostul sot a inceput sa ma ameninte ca imi ia cei 2 copii pe care ii aevm impreuna. Pana la urma copiii sunt la mine, insa continua sa vorbeasca urat la adresa mea pentru simplul motiv ca ii amintesc sa le plateasca pensia alimentara copiilor.
In luna ianuarie anul acesta am cunoscut pe cineva si am inceput o relatie cu persoana respectiva si neacceptand faptul ca imi refac viata a inceput iar cu multe jigniri si injuraturi, cu blesteme. Toate aceste jigniri le amin mesaje scrise pe facebook. Nu l-am blocat pe facebook din cauza ca nu am dorit sa-i ingradesc dreptul de a-si vedea copiii in poze pentru ca el este plecat din tara si vine la ei foarte rar.
As dori sa-mi spuneti daca ii fac plangere penala ce poate pati si daca ii pot cere daune morale tinand cont ca timp de un an de zile m-a necajit si mi-a creat un disconfort psihic. In tot acest timp am tinut copiii departe de tot ce a zis el urat si felul in care a vorbit el cu mine.