avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu creștere copil pe baza dermatitei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu creștere copil pe baza dermatitei atopic și alergiilor?

Bună ziua.
Avem copilul de 1 an și 10 luni cu dermatită atopică, alergie la proteina din lapte de vacă și alergie la albușul de ou. Se poate obține certificat de încadrare în grad de handicap și putem beneficia de prelungire a concediului de creștere a copilului până la vârsta de 3 ani pe baza diagnosticelor pe care le are copilul?
Specific că tatăl a fost în concediu de creștere a copilului, iar eu nu lucrez.
Cel mai recent răspuns: coca83ro , utilizator 11:05, 17 Septembrie 2024
Buna ziua

Acest lucru (incadrarea in grad de handicap) numai medicii o pot stabili.

Ordinul 1306/1883/2016 stabileste metodologia si enumera criteriile si afectiunile pentru incadrarea in grad de handicap.

Insa tineti cont ca incadrarea in grad de handicap se face numai daca exista deficiente sau afectari functionale. Simpla denumire a bolii nu constituie deficienta/afectare functionala.

Din punctul meu de vedere as zice ca este cel putin improbabila, sa nu zic aproape imposibila incadrarea in grad de handicap a copilului dvs pe baza a ceea ce ati spus.
Mulțumesc pentru răspuns, oricum urmează să mergem la control cu copilul și o să discutăm cu medicul curant la care mergem cu copilul pentru aceste probleme de la vârsta de 5 luni ale copilului când am descoperit alergiile. Dermatita atopică o are diagnosticată de la varsta 3 luni, reușim să o ținem sub control prin regim foarte strict pentru alergii.

Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap carleta carleta Buna ziua, Tatal meu este diagnosticat cu dementa Alzheimer forma severa,am fost la DGASPC Bacau cu scrisoare de la comisie in care este specificat ... (vezi toată discuția)
Inscriererea copilului la cresa Victor_b04 Victor_b04 Buna ziua, Am un copil de 1 an si 1 luna, beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani in urma deciziei de incadrare in grad de handicap usor al ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o fetiță cu schizofrenie parapareza spastica și miopie forte ... Virginia A Virginia A Bună seara asi avea o întrebare la dumneavoastră am o fetiță cu schizofrenie parapareza spastica și miopie forte la ce grad de handicap se icadreaza (vezi toată discuția)