avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului de vizitare

Buna ziua,
Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni si el vine atunci cand are el chef la cateva luni. Vreau sa va intreb legat de cele 2 zile la inceputul fiecarei luni pana la ce data se considera inceput de luna?
El vine atunci cand are chef si ma ameninta ca o sa-mi faca rau la locul de munca si ca o sa ma faca de rusine in localitate, mai exact 'ca o sa ma puna pe butuci' daca nu il las sa vada copiii atunci cand vine el spre sfarsitul lunii. Vreau sa va intreb daca nu vine cand are program de vizita ce masuri pot fi luate? Stiu ca eu daca nu il las sa vada copiii cand are program de vizita as avea probleme cu legea, dar faptul ca el nu isi viziteaza copiii luni de zile si pe urma ma ameninta ca ma face sa am nevoie de el, cum poate fi tras la raspundere.
Va multumesc anticipat.
O seara frumoasa.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
coca83ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:58, 11 Octombrie 2016
Vă sfătuiesc să solicitați în instanță modificarea programului de vizitare, în sensul reducerii acestuia, iar motivele sunt cele pe care le-ați menționat.
In ceea ce priveste perioada de vizitare, acele doua zile la inceputul fiecarei luni. Pana la ce data se considera inceputul fiecarei luni?
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
coca83ro, utilizator
coca83ro a scris:

In ceea ce priveste perioada de vizitare, acele doua zile la inceputul fiecarei luni. Pana la ce data se considera inceputul fiecarei luni?

Luna calendaristica este impartita in 3 decade;
01 - 10 => inceputul lunii.
11 - 20 => mijlocul lunii.
21 - 31 => sfirsitul lunii.
Lipsa precizarii celor 2 zile va foloseste/va prejudiciaza in exact aceiasi masura ca si pe fostul sot. Dvs puteti face o cerere in instanta pentru un program de vizitare incuviintat tatalui si astfel, veti avea date certe.
Cat privesc amenintarile acestea constituie fapte penale pentru care puteti face plangere.
Totodata, puteti cere monitorizarea programului de vizitare de catre DGASPC, acestia avand obligatia de a veni la domiciliul dvs.
Ceea ce nu inteleg insa este ce anume doriti/urmariti dvs?


Va multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Acord divort gabijuan gabijuan buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare) si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\' a spus ca o ... (vezi toată discuția)
Revocare raport monitorizare legea 272/2004 intocmit de primarie ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara. Imi poate expica cineva avizat cum se poate revoca sau anula un raport de monitorizare al relatiilor personale copil -parinte divortat ? E ... (vezi toată discuția)