avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea programului de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea programului de vizitare

Buna ziua,
Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni si el vine atunci cand are el chef la cateva luni. Vreau sa va intreb legat de cele 2 zile la inceputul fiecarei luni pana la ce data se considera inceput de luna?
El vine atunci cand are chef si ma ameninta ca o sa-mi faca rau la locul de munca si ca o sa ma faca de rusine in localitate, mai exact 'ca o sa ma puna pe butuci' daca nu il las sa vada copiii atunci cand vine el spre sfarsitul lunii. Vreau sa va intreb daca nu vine cand are program de vizita ce masuri pot fi luate? Stiu ca eu daca nu il las sa vada copiii cand are program de vizita as avea probleme cu legea, dar faptul ca el nu isi viziteaza copiii luni de zile si pe urma ma ameninta ca ma face sa am nevoie de el, cum poate fi tras la raspundere.
Va multumesc anticipat.
O seara frumoasa.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
coca83ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:58, 11 Octombrie 2016
Vorbeati de cererea monitorizarii programului de vizitare de catre DGASPC. Mi-ati putea spune cum se procedeaza in acest caz, pt ca si eu ma confrunt cu o astfel de situatie. Fostul sot are drept de vizita primul si al treilea sfarsit de saptamana al fiecarei luni, iar din luna augus a parasit tara si nici nu vrea sa-mi dea procura sa plec si eu cu minorul din tara. As dori sa stiu despre aceasta monitorizare, daca astfel as strange dovezi de nerespectare a programului de vizita, pt a deschide o alta actiune de schimbare a acestui program, ca asa am fost sfatuita de catre un avocat sa strang dovezi ca tatal nu respecta programul de vizita. va multumesc!
Legea de protectie a copilului, art 18:
4) Pentru restabilirea şi menţinerea relaţiilor personale ale copilului, serviciul public de asistenţă socială şi, după caz, direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul fiecărui sector al municipiului Bucureşti au obligaţia de a oferi consiliere, acordată de specialişti atât copilului, cât şi părinţilor săi, la solicitarea acestora.
(5) În cazul în care părintele la care copilul locuieşte împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanţă sau convenit de părinţi, părintele la care nu locuieşte în mod statornic poate cere serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială în circumscripţia căruia se află locuinţa copilului să monitorizeze relaţiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.
(6) Monitorizarea permite reprezentanţilor serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială să asiste la preluarea copilului de către părintele la care nu locuieşte în mod statornic, la înapoierea acestuia, să realizeze intervievarea părinţilor, a copilului şi a persoanelor cu care copilul locuieşte, precum şi a altor persoane, în vederea întocmirii raportului de monitorizare.
(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenţă
socială sau, după caz, persoana cu atribuţii de asistenţă socială care a întocmit raportul prevăzut la alin. (6) poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni, poate recomanda consilierea psihologică a unuia dintre părinţi sau a ambilor, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiei personale dintre copil
şi părintele la care locuieste.
adisan a scris:

Vă sfătuiesc să solicitați în instanță modificarea programului de vizitare, în sensul reducerii acestuia,

Ce să mai reducă din 2(două) zile din 30 cât are luna calendaristică`?!
Eventual să anuleze/desființeze acele 2(zile), că oricum dreptul la legaturi pewrsonale are indiferent dacă există juri-IM-prudențialul program de legături, sau în lipsa acestuia, legea este lege reglementată de legiuitor.
Și sunt multe articole de lege în NOUL COD CIVIL, plus în legea 272/2004.
Problema este că nu poți trece la executarea silită a dreptului la legături fără o modalitate hotărâtă de o instanță.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Acord divort gabijuan gabijuan buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare) si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\' a spus ca o ... (vezi toată discuția)
Revocare raport monitorizare legea 272/2004 intocmit de primarie ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara. Imi poate expica cineva avizat cum se poate revoca sau anula un raport de monitorizare al relatiilor personale copil -parinte divortat ? E ... (vezi toată discuția)