avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Activitate florianb

Activitate florianb

Buna ziua,
Nu, nu am sesizat fiindca nu locuiesc la aceasta locatie si in plus consumul era destul de mic (cel estimat plus cel pausal de pe coloane).
Eu nu gasesc nicaieri in contract faptul ca trebuie sa verific starea tehnica, ci doar faptul de a semnala in cazul in care se doresc modificari, de a asigura integritatea echipamentelor si de a permite furnizorului sa realizeze verificari/interventii. Eu nu am stiut pana de curand cum ar trebui sa indice aparatul ca transmite sau nu, acesta functiona, indicand pe display seria acestuia, dar as miza pe faptul ca in aplicatia informatica a furnizorului apar astfel de nefunctionalitati.
Ba da, a fost intocmit proces verbal de montare a echipamentelor, sigiliilor si hologramelor.
Buna ziua!
Am montat in urma cu 2 ani repartitoare de costuri de incalzire cu transmisie Radio pe toate caloriferele din apartament insa acestea nu au fost "initializate" la montaj si nu au inregistrat nimic si nici nu au transmis, prin urmare in toata aceasta perioada consumul a fost estimat de firma care le-a montat. In toata aceasta perioada doar 4 din cele 6 calorifere au fost deschise, teoretic trebuind sa inregistreze consum 0.
Intrebarea mea este daca este corecta aceasta situatie, sa platesc chiar daca am avut caloriferele inchise, in situatia in care ma bazam pe repartitoare functionale, ori este vina mea ca nu am observat nefunctionarea acestora?

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Partaj
Fratele tatalui meu nu are copii. Mai traieste decat bunica mea, dar aceasta a divortat de bunicul meu acum 20-25 de ani si in urma divortului s-a realizat partajul.
Concubina nu a contribuit cu nimic la aceste bunuri.
Dorim sa se faca mostenirea in instanta pentru ca nu s-a cazut de acord asupra modului cum se va face partajul.

Va multumesc pentru sprijin !
Discuție Partaj
Buna ziua,
Ma numesc Florian si as dori sa aflu cateva detalii in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
Fratele tatalui meu a murit anul acesta si ca atare urmeaza sa se faca succesiunea intre cei doi frati ramasi (tatal meu si sora lui).
O informatie suplimentara ar fi ca fratele tatalui meu a trait in concubinaj timp de aproximativ 8-9 ani cu o femeie dar nu au realizat nimic impreuna (toate proprietatile - constructiile au fost realizate, o parte inainte de aceasta relatie, iar terenul plus cealalta parte a constructiilor au fost mostenite). In plus, 2 cladiri au fost construite fara autorizatie inainte de '89.
Documentele necesare inceperii partajului succesoral (de exemplu: certificatul de deces in original si certificatul de mostenitor) sunt detinute de sora tatalui meu.
Intrebarile mele ar fi :
1. Tatal meu doreste inceperea procesului de succesiune. Intrucat sora amana inaintarea spre tribunal a partajului (actele necesare fiind in posesia ei), ce masuri poate lua tatal meu pentru pentru a intra in posesia actelor si a demara succesiunea ?
2. Terenul este in suprafata de 660 m2, deci ar reveni in mod normal 330 m2 de fiecare, insa apare problema imobilelor, care in marea majoritate sunt distribuite pe bucata de teren pe care tatal meu ar dori sa o revendice, dar nu-l intereseaza cladirile. Intrebarea ar fi daca acestea pot fi demolate cu acordul partilor astfel incat acestea sa nu mai intre la partaj, iar in cazul in care nu se ajunge la nici un acord in privinta partajului ce variante mai exista ?
3. O ultima intrebare ar fi daca concubina fratelui tatalui meu intra si ea la partaj si cu ce drepturi ?

Va multumesc foarte mult !