avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am montat in urma cu 2 ani repartitoare de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am montat in urma cu 2 ani repartitoare de costuri ...

Buna ziua!
Am montat in urma cu 2 ani repartitoare de costuri de incalzire cu transmisie Radio pe toate caloriferele din apartament insa acestea nu au fost "initializate" la montaj si nu au inregistrat nimic si nici nu au transmis, prin urmare in toata aceasta perioada consumul a fost estimat de firma care le-a montat. In toata aceasta perioada doar 4 din cele 6 calorifere au fost deschise, teoretic trebuind sa inregistreze consum 0.
Intrebarea mea este daca este corecta aceasta situatie, sa platesc chiar daca am avut caloriferele inchise, in situatia in care ma bazam pe repartitoare functionale, ori este vina mea ca nu am observat nefunctionarea acestora?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: liviucp , utilizator 10:14, 24 Mai 2023
In perioada de 2 ani,nimeni nu a sesizat ca repartitoarele nu inregistreaza consum??
Dv ca proprietar va revine obligatia sa verificati starea tehnica a aparatelor contorizat utilitati din proprietate
La instalarea repartitaorelor de cost firma nu a incheiat proces verbal ?
Alti proprietari din imbil s-au confruntat cu aceiasi problema ?
Buna ziua,
Nu, nu am sesizat fiindca nu locuiesc la aceasta locatie si in plus consumul era destul de mic (cel estimat plus cel pausal de pe coloane).
Eu nu gasesc nicaieri in contract faptul ca trebuie sa verific starea tehnica, ci doar faptul de a semnala in cazul in care se doresc modificari, de a asigura integritatea echipamentelor si de a permite furnizorului sa realizeze verificari/interventii. Eu nu am stiut pana de curand cum ar trebui sa indice aparatul ca transmite sau nu, acesta functiona, indicand pe display seria acestuia, dar as miza pe faptul ca in aplicatia informatica a furnizorului apar astfel de nefunctionalitati.
Ba da, a fost intocmit proces verbal de montare a echipamentelor, sigiliilor si hologramelor.
repartitoarele nu sunt bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Techem - sigilare robinet termostatic coryzalia coryzalia Cum ma pot apara impotriva abuzurilor firmei TECHEM, care pur si simplu imi baga cu tupeu mana in buzunar, obligandu-ma sa platesc ceva ce nu consum, prin ... (vezi toată discuția)
Calcul diferentiat la caldura marinel73 marinel73 Lcuiesc intr-un imobil contorizat cu repartitoare de costuri, iar in urma cu doua zile a fost demontat contorul de energie termica pentru a fi dus la verificat ... (vezi toată discuția)
Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)