avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Activitate alex1956ww

Activitate alex1956ww

Stie cineva daca trebuie actiune in instanta sau e suficient la notar. Si in cazul unei actiuni in instanta cam ce costuri estimative ar fi? De asemenea proprietarii ceilalti in extras arata ca sunt din 1985, se poate lua in calcul dreptul de uzucapiciune?
Sunt in situatie urmatoare:pe extrasul de carte funciara apar in afara de mine urmatori proprietari:
-o femeie moarta de mult timp care nu are urmasi
-bunicul meu decedat-are un singur fiu
-statul roman
-CAP

Cum se poate sa scapam de statul roman si de cap precum si de femeia care nu are urmasi? Iar pentru bunic trebuie succesiune in acest caz?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Apartament dinainte de casatorie
Buna, multumesc de raspuns. Nu avem copii niciunul din noi si nu intentionam sa divortam. Singura chestie ce m-ar interesa este ca sa fie bun comun nu sa avem fieacare 50% iar in caz nefericit cel ce ramane sa aibe drept 100% pe imobil nu sa ramana si la rude. banuiesc ca trebuie si ceva testament in plus, iar cu bunul comun se pare ca nu este o cale legala posibila :(
Răspuns la discuția Apartament dinainte de casatorie
Multumesc de raspuns. As dori sa stiu insa daca acest lucru e posibil ca sa devina bun comun, si in plus intr-un caz nefericit(gen deces) ca sotul ramas sa fie singurul care are drept pe tot imobilul, cum se poate realiza acest lucru, prin testament?
Situatia este urmatoarea. Sotia are cumparat de dinainte de casatorie un apartament prin programul prima casa. Dupa ne-am casatorit si acum eu pot sa achit diferenta, asa ca amandoi am contribui cu jumatate din costuri. Deci ce mi-as dori este sa fim ambii proprietari si in caz de deces cel ce ramane in viata sa aibe drept 100% pe apartament. De asemenea in caz de divort sa fie jumate-jumate. Cum este posibil acest lucru?