avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament dinainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament dinainte de casatorie

Situatia este urmatoarea. Sotia are cumparat de dinainte de casatorie un apartament prin programul prima casa. Dupa ne-am casatorit si acum eu pot sa achit diferenta, asa ca amandoi am contribui cu jumatate din costuri. Deci ce mi-as dori este sa fim ambii proprietari si in caz de deces cel ce ramane in viata sa aibe drept 100% pe apartament. De asemenea in caz de divort sa fie jumate-jumate. Cum este posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: alex1956ww , utilizator 10:48, 18 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
printr un act la notar facut in care amandoi sa recunoasteti ca ati achitat aparatamentul 100% impreuna cate 50% fiacre.
copii aveti ?Ea dvs inainte de casatorie?sau in timpul vietii impreuna?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent bunul este propriu al sotiei si nu comun al dvs ca soti.

Dvs aveti doar un drept de creanta asupra ratelor platite impreuna in timpul casatoriei.

Pt ca bunul sa devina comun, e necesara manifestarea de vointa in acest sens a sotiei care este proprietara.
Multumesc de raspuns. As dori sa stiu insa daca acest lucru e posibil ca sa devina bun comun, si in plus intr-un caz nefericit(gen deces) ca sotul ramas sa fie singurul care are drept pe tot imobilul, cum se poate realiza acest lucru, prin testament?
Buna, multumesc de raspuns. Nu avem copii niciunul din noi si nu intentionam sa divortam. Singura chestie ce m-ar interesa este ca sa fie bun comun nu sa avem fieacare 50% iar in caz nefericit cel ce ramane sa aibe drept 100% pe imobil nu sa ramana si la rude. banuiesc ca trebuie si ceva testament in plus, iar cu bunul comun se pare ca nu este o cale legala posibila :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act prenupțial. vă rog să îmi spuneți cum pot proceda mai bine pentru viitorul meu, în caz de divorț BALANICA1975 BALANICA1975 Buna ziua va rog sa îmi spuneți cum pot proceda mai bine pentru viitorul meu în caz de divort. Partenerul meu dorește să ne logodim și mi-a propus sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog sa ma ajutati caut de ceva timp pe internet,raspunsul, ... Cristina1990327 Cristina1990327 Buna seara. Va rog sa ma ajutati caut de cv timp pe internet,raspunsul, solutia potrivita insa se pare ca merg pe un drum fara sfarsit! Situatia sta in felul ... (vezi toată discuția)
Testament Eea Eea Sora mea are o relatie de concubinaj de 9 ani.Prietenul ei,din casatoria anterioara,are un fiu.Mentionez ca el era divortat cand s-a cunoscut cu sora ... (vezi toată discuția)