avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate antipot

Activitate antipot

Răspuns la discuția Servicii neoferite
Nu. Sala era una privata a dansului si ne-am inteles ca ne facem un program.
Mentionez ca nu era doar ore de fitness exercitii de slabit, ci si de fizioterapie pentru coloana. Am cunoscut aceasta persoana prin intermediul altcuiva.
Am facut vreo 3 sedinte din program dupa care nu mai avea timp cu diferite scuze si motive. Eu am tot sunat sa facem programari dar am primit doar scuze si motive de peste un an de zile. Acum eu merg singur la sala normala de sport, dar pe banii pe care i-am investit atunci nu am primit aproape nimic.
Daca dupa ce fac plangere, el spune ca defapt mi-a oferit serviciul?
Buna ziua,
As dori sa va intreb cum trebuie sa procedez daca am platit cuiva servicii - ore de fitness, iar in cele din urma nu am primit aceste servicii pe care le-am platit.
A fost o intelegere verbala, nu am primit contract sau chitanta, dar am inregistrari telefonice si SMSuri.
Cum trebuie sa procedez ca sa imi recuperez banii? Ce sanse as avea sa ii recuperez
Trebuie sa ii dau in judecata? Daca da, ce fel de avocat trebuie sa imi caut pentru asta?
Avand in vedere ca au vandut ceva si nu mi l-au oferit, nu e o fapta penala de inselaciune? Nu pot apela la politie?
Sau la protectia consumatorului desi nu am primit chitanta?

Multumesc.
daca e cineva cu boala psihica, de exemplu daca e un schizofrenic paranoic normal ca el are o reactie asupra acesteia, dar are aceas reactie si daca intalneste o peroana noua de exemplu, pentru ca e paranoic, dar asta nu inseamna ca hipnoza il cretinizeaza, ci reactia la ce crede el ca se intampla, el e deja "cretinizat" daca e sa folosesc cuvantul tau...
depinde si la ce te referi cand spui "persoana sensibila", si nu, nu se poate "cretiniza" o persoana prin hipnoza din greseala... desigur, in mod intentionat se poate face asta, se pot gasii astfel de metode si se intampla in fiecare zii, fie ca persoana care influenteaza cealalta persoana isi da seama ca e hipnoza sau nu, de exemplu profesoara care rupe creionul in fata elevului in timp ce ii spune "nu vei putea invata nimic niciodata", fie sau nu, il influenteaza mult...
dar prin hipnoza se incearca o schimbare pozitiva, si daca scopul e ceva pozitiv, e greu sa gresesti cand stii ce faci...
dar asemenea "cretinizari" fac si psihologii si doctorii fara sa stie, de exemplu cand mergi la doctor si iti spune "asta o sa doara cam tare" sau "tine mult sa te vindeci", sau "nu vei mai putea sa umblii niciodata"
dar putem sa uitam toate astea, in domeniul hipnozei, deobicei persoana care studiaza asta devine constienta de lucrurile astea, si astfel, nu se pot creea greseli pentru a "cretiniza o persoana sensibila"

dar nu vreau sa vorbesc aici despre competenta mea.. dezvoltarea mea profesionala si competenta in domeniu e preocuparea mea.

deci acum spui ca pot practica hipnoza - legal, daca am un atestat, dar, inainte spuneai ca trebuie sa fiu psiholog, pentru ca hipnoza face parte din domeniul acesta... acum, urmatoarea intrebare evidenta e, daca am atestat de hipnotist, dar nu am atestat de psiholog, atunci, pot practica asta, legal ?
pentru ca dupa cum ai spus hipnoza face parte de domeniul acela si nu este un domeniu in sine, si atunci, fiind nerecunoscuta, nu as putea practica, fie ca sunt atestat sau nu.
si daca atunci as putea practica, fiind nerecunoscuta, as putea sa o practic, fie ca sunt atestat sau nu...
eu... asa vad lucrurile...

si cum fac "demersurile necesare pt recunoasterea diplomei / atestatului in RO" ?




nu se poate "cretiniza" cineva prin hipnoza. hipnoza e ceva ce se intampla la randul zilei, in viata de zii cu zii, nu trebuie neaparat un om cu ochii albastrii si cu pendul
poti prea bine sa zici hai sa te invat sa te relaxezi, si prin asta sa se si rezolve unele probleme, atunci, mai e terapie ?
dar nu asta conteaza acum...

ok, dar prin faptul ca am un certificat din afara tarii, dat fiind faptul ca hipnoza in RO este luata in considerare ca o procedura, metoda de tratament, la "altceva", atunci, acel certificat, de organizatii profesionale nu este valabil.
deci ce spui tu este ca din cauza ca hipnoza nu este considerata in romania, automat ea intra in domeniul de psihologie, medicina?
si sunt multe definitii pentru hipnoza, pe aceea care ai spuso tu nu am mai auzito si nici nu prea are logica, hipnoza este ocolirea factorului critic al mintii si stabilirea acceptarii gandirii selective, asa pot traduce, apoi PROCEDURA prin care se poate face asta este o inductie. Acum asta e doar semantica, fiecare asociatie sau divizie de hipnoza psihologica (nici nu am auzit de asa ceva, folosirea hipnozei in moduri terapeutice se numeste hipnoterapie) poate sa isi faca propria definitie dupa standardele sale. Dar nu la asta ma refer, ca compar asociatia colectionarilor de timbre cu a dentistilor profesionisti, ci ma refer la faptul ca standardele acelea sunt impuse de asociatie, si nu lege, ele pot fii sau NU respectate, doar pentru ca fac parte dintr-o asociatie de psihologi, nu inseamna ca sunt psiholog din punct de vedere legal, si la fel, faptul ca nu fac parte din asociatia aceea nu inseamna ca nu sunt psiholog din punct de vedere legal.

Acum, nu astea conteaza, ci la faptul ca hipnoza si programarea neuro-lingvisistica sunt domenii de sine statatoare. Acum ca folosesti ce ai invatat si schimbi pentru a fii mai psihologic, sau interpretezi prin gandirea de psihologie e altceva, dar nu inseamna ca nu e un domeniu diferit.

Acum, ce inteleg eu din ce spui tu, e ca datorita faptului ca nu e scris nimic in lege despre hipnoza si nu este considerata un domeniu, ci ceva ocultism, atunci, ea, automat intra la psihologie, medicina. Spune-mi daca am inteles bine...

Si atunci, cum poate fii luata in considerare ca un domeniu singur ?
vreau sa spun ca apreciez toate raspunsurile, dar eu sunt nedumerit din faptul ca hipnoza si psihologia nu sunt acelas lucru, ori legea spune daca practic psihologia fara sa fiu atestat, si nu spune nimic de hipnoza, pentru ca hipnoza poate ca problemele sunt aceleas de exemplu fobii, dar modul este diferit...

acum sa inteleg ca pentru ca tratez asta, poate sa se inteleaga ca practic psihologia desii as fii clar ca e hipnoza?

acum, chestia cu asociatiile, ca tot e vorba de asociatii, din cate stiu eu, oricine isi poate face o asociatie, deci nu stiu daca e ceva care sa fie neaparat o necesitate, desigur ca unele asociatii au unele standarde care si le-au impus, de ex. asociatia dentistilor din romania, sau asociatia colectionarilor de timbre, etc, isi pot pune standarde si cod de etica, etc. pentru a putea intra in ea, dar asta e mai mult, din cate stiu eu, doar o chestie de imagine si beneficiile de grup...



nu vreau sa par nepoliticos, dar nu parerea ma intereseaza ci legislatia...
din moment ce nu exista domeniul de hipnoza, zice undeva in legislatie ca e ceva daca fac vreun tip de terapie fara sa fiu psiholog sau psihiatru, respectiv nu sa practic psihiatrie sau psihologie, ci un alt mod de a rezolva problemele, si care sunt limitele acestuia...
de exemplu cum sunt grupurile de alcoolici anonimi sau nefumatori oferite de diferiti oameni, dar astea nu sunt considerate chestii terapeutice dupa cate stiu eu...
deci nu vreau sa practic psihoterapia fara sa fiu psiholog sau psihiatru, ci doar sa ofer un alt mod de rezolvare a problemelor, unele care se spune ca ar fii de domeniul psihologiei, psihoterapiei... si vreau sa stiu daca exista limite din punct de vedere legal, si daca sunt, care sunt limitele acelea ?:)
dar sunt interesat in ce masura pot sa folosesc hipnoza ca terapie pentru fobii, traume, etc, sau trebuie sa am licenta de psiholog ca sa pot face "terapie" legal ?
Vreau sa stiu ce anume spune legislatia romana despre hipnoza si aplicabilitatea ei.

Pentru ca in america hipnoterapia a ajuns sa fie considerata o terapie, si astfel poate fii folosita si in scopuri terapeutice. Sau cel putin asa cred ca este acum.

Dar in Romania nu stiu. Daca hipnoterapia este considerata un domeniu si imi trebuie licenta pentru asta. Sau in ce fel pot folosii hipnoza in scopuri terapeutice ? Trebuie sa am licenta de psiholog ?

Si stiu ca inainte in america hipnoza se putea practica, dar depindea in ce scopuri. De exemplu se putea folosii hipnoza impotriva opririi fumatului, slabire, motivare, etc. dar nu se putea folosii pentru fobii, traume, etc. pentru ca astea sunt consierate chestii terapeutice si "doar psihologii sau psihoterapeutii" au voie sa lucreze cu ele. Si poti sa fii hipnotist fara nici o certificare, pentru ca nu este considerat un domeniu, ca hipnoterapia. Nu stiu daca mai este asa acolo.

Acum, vreau sa stiu in ce masura pot fii considerat hipnotist (nu hipnoterapeut) sau daca am nevoie de o certificare. Si mai vreau sa stiu in ce scopuri pot folosii hipnoza. De exemplu pot folosii pentru fobii ? sau am nevoie de acord de la psihologul clientului. Si vreau sa stiu daca exista domeniul de hipnoterapeut in Romania.
Nu stiu sa formulez toate intrebarile, dar cam in zona asta sunt interesat.

Multumesc.
Răspuns la discuția amenda SPAM
pai si eu daca primesc in cutia pentru posta reclame de la Billa, Carefour, Flanco, sau supermarketuri dinastea, sau ceva reclama la salon de masaj sau eu stiu ce prostii mai primesc, desii nu le-am cerut asta, pot sa ii dau in judecata si sa primesc bani ? :))