Am un contract de proba de 90 zile, in intervalul 1-30 s-a produs un accident de circulație ( in interes de serviciu ) in urma căruia am avut fractura la picior stâng. Mi s-a reținut permisul de conducere deoarece a fost accident cu mai multe victime ( fără decese ). Nu sa declarat ca a fost accident de munca, nu am beneficiat de concediu medical conform legi in vigoare ( dacă nu am cotizat 6 luni in ultimele 12 luni nu pot beneficia ). M-am întors la servici după ce mi sa dat jos gipsul medicul recomandând sa fac fizioterapie. Am fost trimis acasă pe motiv ca schiopat ( un fel de concediu fără plata ), patronul evita sa ia legătura cu mine, nu am informați despre stadiu dosarului ( am sunat la poliție refuza sa-mi dea răspuns, precizez accidentul a avut loc la 500 km distanță de reședința mea ).
As vrea sa știu dacă îmi dau demisia ( patroni provocând sa plec de buna voie ) ma poate afecta negativ desfășurarea procesului ( despăgubiri, Casco sau ma pot obliga la plata daunelor fata de celelalte victime ) ?
Buna seara,
Am avut parte de un eveniment destul de ne plăcut recent m-am angajat la o firma pe post de agent in vânzări săptămâna trecut am fost trimis in delegația care sa soldat cu un accident rutier am fost tranportat la UPU după aceea internat pe secția de ortopedie. Pe când mam întors înapoi acasă am început demersurile pentru concediul de boala și tratament ( având fractura la picior și coaste ) am fost informat ca nu pot beneficia de concediu de boala deoarece nu am lucrați 6 luni din 12 luni pe lângă mi se anulat și foia medicală pe zilele de internate. Întrebarea, nu beneficiez de concediu de boala deoarece nu am 6 luni lucrați dar cu ani precedenți lucrați la alta firma și unde sau plătit indemnizațiile ce se întâmpla, de ce nu se poate calcula de acolo ? Acuma trebue sa plătesc și spitalizarea ? Am fost la CNAS am zis ca îmi plătesc cotizațiile pe 6 luni mi sa comunicat ca nu se poate, am auzit persoane Care au putut. Luând in calcul ca am fost plecat pt interes de serviciu cu mașina de serviciu nu se considera accident la locul de munca, fiind și in orele de lucru ora 16:00?
Mulțumesc anticipat.
Salut,
Din pacate in România nu am reușit nimica, nici un răspuns cât de cât concret nu am primit
Am fost luni in Ungaria acolo este posibil fără probleme, in 3 săptămâni primesc numerele finale și înjur de 250.000 ft echivalentul a 800€, înmatriculare cu asigurare și onorariu firmei care se ocupa de înmatriculare
Buna ziua,
Am întâmpinat și eu aceeași problema cu o mașina importata din SUA. Am citit legislația in vigoare și nu am găsit nici o lege prin care sa interzică înmatricularea mașini dacă este apt din punct de vedere mecanic și tehnic. Am cerut in scris sa mi se comunice de ce nu vor sa-mi înmatriculeze mașina refuzandu-mi... chiar încă m-au luat la misto “cine Te-a pus sa cumperi mașina din America, hai pleacă “, mi se Pare un abuz deja ne putând sa-mi folosesc un bun dobândit. Chiar nu exista nici o soluție pentru înmatriculare, sau acuma acei oamenii care ne-am achiziționata aceste autovehicule rămânem cu o paguba de mii de euro ?