avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Probleme la locul de munca - accident de circulatie ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Probleme la locul de munca - accident de circulatie produs in timpul desfasurarii unei activitati in interes de serviciu.

Am un contract de proba de 90 zile, in intervalul 1-30 s-a produs un accident de circulație ( in interes de serviciu ) in urma căruia am avut fractura la picior stâng. Mi s-a reținut permisul de conducere deoarece a fost accident cu mai multe victime ( fără decese ). Nu sa declarat ca a fost accident de munca, nu am beneficiat de concediu medical conform legi in vigoare ( dacă nu am cotizat 6 luni in ultimele 12 luni nu pot beneficia ). M-am întors la servici după ce mi sa dat jos gipsul medicul recomandând sa fac fizioterapie. Am fost trimis acasă pe motiv ca schiopat ( un fel de concediu fără plata ), patronul evita sa ia legătura cu mine, nu am informați despre stadiu dosarului ( am sunat la poliție refuza sa-mi dea răspuns, precizez accidentul a avut loc la 500 km distanță de reședința mea ).
As vrea sa știu dacă îmi dau demisia ( patroni provocând sa plec de buna voie ) ma poate afecta negativ desfășurarea procesului ( despăgubiri, Casco sau ma pot obliga la plata daunelor fata de celelalte victime ) ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:12, 20 Ianuarie 2020
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data, daca evenimentul rutier s-a produs in timp ce efectuati o delegatie in interes de serviciu (eventual, anexati copie dupa document) daca angajatorul nu a anuntat evenimentul produs.
Se va face o ancheta si angajatorul va primi dispozitie scrisa sa cerceteze evenimentul produs.
In caz de AM concediul medical se plateste indiferent de stadiul de cotizare.
Pentru despagubiri, daune, etc. este necesara o hotarare judecatoreasca definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in timpul seviciului bună ziua, am suferit ... amaogrean81 amaogrean81 Accident de munca in timpul seviciului Bună ziua, am suferit un accident de muncă, în timp ce mă deplasam la o alta firmă pentru a îndeplini obligatii ... (vezi toată discuția)
Accident rutier(accident de munca) IIULIU IIULIU Buna Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia urmatoare:ma intorceam cu masina(eram pasager) spre casa dintr-o alta localitate unde am fost intr-o ... (vezi toată discuția)