Am un contract de proba de 90 zile, in intervalul 1-30 s-a produs un accident de circulație ( in interes de serviciu ) in urma căruia am avut fractura la picior stâng. Mi s-a reținut permisul de conducere deoarece a fost accident cu mai multe victime ( fără decese ). Nu sa declarat ca a fost accident de munca, nu am beneficiat de concediu medical conform legi in vigoare ( dacă nu am cotizat 6 luni in ultimele 12 luni nu pot beneficia ). M-am întors la servici după ce mi sa dat jos gipsul medicul recomandând sa fac fizioterapie. Am fost trimis acasă pe motiv ca schiopat ( un fel de concediu fără plata ), patronul evita sa ia legătura cu mine, nu am informați despre stadiu dosarului ( am sunat la poliție refuza sa-mi dea răspuns, precizez accidentul a avut loc la 500 km distanță de reședința mea ).
As vrea sa știu dacă îmi dau demisia ( patroni provocând sa plec de buna voie ) ma poate afecta negativ desfășurarea procesului ( despăgubiri, Casco sau ma pot obliga la plata daunelor fata de celelalte victime ) ?
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data, daca evenimentul rutier s-a produs in timp ce efectuati o delegatie in interes de serviciu (eventual, anexati copie dupa document) daca angajatorul nu a anuntat evenimentul produs.
Se va face o ancheta si angajatorul va primi dispozitie scrisa sa cerceteze evenimentul produs.
In caz de AM concediul medical se plateste indiferent de stadiul de cotizare.
Pentru despagubiri, daune, etc. este necesara o hotarare judecatoreasca definitiva.