avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Zyraxess

Activitate Zyraxess

Buna ziua,
Vreau sa cer sfatul in legatura cu urmatoarea speta: unui apartament cu datorii catre asociatia de locatari, i s-a intentat proces pt neplata. Am scris apartament, pt ca proprietarii sunt decedati si nu a fost facuta succesiunea de catre mostenitor, acesta fiind plecat pt o perioada lunga, si neavand posibiltatea de a face succesiune pe cale administrativa.
Asociatia de locatari a angajat un avocat, care afirma ca a inceput demersurile pt realizarea succesiunii, pt ca asociatia sa aiba pe cine da in judecata pt a-si recupera datoriile.
Procesul este pe rol. Mostenitorul doreste sa faca acum succesiunea pe cale administrativa. Intrebarea este, daca avocatul a inceput demersurile pt succesiunea pe cale juridica, si asociatia pretinde deja cheltuieli de succesiune si cheltuieli cu avocatul de 16000 lei, mostenitorul urmand sa faca succesiunea pe cale administrativa (la notar, procedura normala, cheltuieli 9000lei) , va fi obligat sa plateasca si acei 16000 lei pretinsi de asociatie - cheltuieli de succesiune!?
Sau sa astepte sa fie declarat mostenitor de catre instanta (daca se poate asa ceva), si atunci sa plateasca doar aici (16000 lei, incluzand cheltuieli avocat etc.), fara sa urmeze calea notariala, unde ar plati in jur de 9000 lei?
Mergand mai departe, daca mostenitorul se prezinta cu actele de mostenire, obtinute pe cale normala (administrativa, notar), obiectul procesului de succesiune, intentat de asociatia de proprietari, mai exista?
Sau: -cum s-ar putea afla ce acte (de succesiune) detine partea adversa, cum am putea sa intram in posesia lor, avand in vedere ca exista nesansa ca aceasta sa nu le fi atasat la dosar; -spre a le folosi la notar, in vederea diminuarii cheltuielilor administrative cu succesiunea?
Care ar fi solutiile de urmat? Multumesc
Buna ziua,
As vrea sa ma lamureasca cineva, daca se poate, vizavi de urmatoarea speta: Unui apartament nu i s-au platit cheltuielile de intretinere din anul 2013, proprietarul fiind plecat etc. In anul 2019, cheltuielile au ajuns la 14500 lei, suma afisata la avizier.
O sa incerc sa fac povestea cat mai scurta. Exista si un proces si o executare silita. Am cerut executorului o situatie la zi a datoriilor catre asociatie, executor, etc, si am primit un raspuns: datorii intretinere, 14500 lei, plus penalitati, in jur de 11800 lei, plus cheltuieli executor, 3600 lei.
Intrebarea ar fi. cum a ajuns administratorul blocului la suma de 11800 lei penalitati (0.2% pe zi intarziere, stim), m-ar interesa exemplu de calcul care sa ne edifice cum s-a ajuns la suma asta.
Si inca un fapt ciudat, la avizier apar luna de luna, apa calda si rece cate 2mc, 3mc, in apartament nelocuind cineva; informatie obtinuta de la vecini. (Poate fi dat in judecata pentru asa ceva?)
Multumesc