avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate CrisIoana73

Activitate CrisIoana73

Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent, pana nu expira cele 10 zile pt plata taxei de timbru. Am semnat acord comun de divort si partaj la mediator. Eu voi ramane cu apartamentul achizitionat impreuna, iar lui ii dau in schimb un apartament dobandit de mine inaintea casatoriei. Dosarul a ajuns la instanta si am primit citatie pt plata in termen de 10 zile a taxei judiciare de timbru pt apartamentul comun, in schimb nicio mentiune despre apartamentul pe care i-l dau lui cu titlu de sulta. Pt acela nu se plateste taxa de timbru? Nu intra in masa partajabila? Daca nu, nu se plateste nimic pt transferul de proprietate? Cum se calculeaza taxa de timbru? Sotul nu vrea sa plateasca pt ca nu este mentionat in citatie si apartamentul pe care i-l las lui si nu are incredere. Pt el asta echivaleaza cu ramanerea pe drumuri, desi ii explic ca am semnat ca ii dau apartamentul si ca instanta e cea care decide pt ce se plateste taxa. Ce argumente juridice ii pot aduce ca sa plateasca? Multumesc anticipat pt raspuns urgent
Buna ziua. Au calculat 2.5% (50% din 5% × suma). Privitor la apartamentul pe care i-l ofer, el nu face parte din masa partajabila si stiam ca se timbreaza doar masa partajabila. Poate ca asa a considerat instanta? Oricum, banuiesc ca tb sa ne conformam citatiei si sa platim atat cat a decis instanta si vom vedea pe urma.

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Bună dimineața. Se plătește taxa de timbru pentru ambele imobile, taxa se calculează în funcție de valoarea înscrisă în certificatul fiscal pentru fiecare imobil, din care se scade jumătate, conform legii taxelor de timbru,( Art. 11,,alin.1, lit. a din OUG 80/2013) , ca o facilitate pentru că ați încheiat un acord de mediere. Astfel, adunați cele două sume înscrise în certificatul fiscal și înmulțiți cu 3%. Din cei 3% scădeți 50%. și aceasta este taxa care trebuie plătită. Spre exemplu: 100.000 +100.000= 200.000 X 3%= 6000-50%=3000.

Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent, pana nu expira cele 10 zile pt plata taxei de timbru. Am semnat acord comun de divort si partaj la mediator. Eu voi ramane cu apartamentul achizitionat impreuna, iar lui ii dau in schimb un apartament dobandit de mine inaintea casatoriei. Dosarul a ajuns la instanta si am primit citatie pt plata in termen de 10 zile a taxei judiciare de timbru pt apartamentul comun, in schimb nicio mentiune despre apartamentul pe care i-l dau lui cu titlu de sulta. Pt acela nu se plateste taxa de timbru? Nu intra in masa partajabila? Daca nu, nu se plateste nimic pt transferul de proprietate? Cum se calculeaza taxa de timbru? Sotul nu vrea sa plateasca pt ca nu este mentionat in citatie si apartamentul pe care i-l las lui si nu are incredere. Pt el asta echivaleaza cu ramanerea pe drumuri, desi ii explic ca am semnat ca ii dau apartamentul si ca instanta e cea care decide pt ce se plateste taxa. Ce argumente juridice ii pot aduce ca sa plateasca? Multumesc anticipat pt raspuns urgent.