avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... URGENT Timbrare partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

URGENT Timbrare partaj

Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent, pana nu expira cele 10 zile pt plata taxei de timbru. Am semnat acord comun de divort si partaj la mediator. Eu voi ramane cu apartamentul achizitionat impreuna, iar lui ii dau in schimb un apartament dobandit de mine inaintea casatoriei. Dosarul a ajuns la instanta si am primit citatie pt plata in termen de 10 zile a taxei judiciare de timbru pt apartamentul comun, in schimb nicio mentiune despre apartamentul pe care i-l dau lui cu titlu de sulta. Pt acela nu se plateste taxa de timbru? Nu intra in masa partajabila? Daca nu, nu se plateste nimic pt transferul de proprietate? Cum se calculeaza taxa de timbru? Sotul nu vrea sa plateasca pt ca nu este mentionat in citatie si apartamentul pe care i-l las lui si nu are incredere. Pt el asta echivaleaza cu ramanerea pe drumuri, desi ii explic ca am semnat ca ii dau apartamentul si ca instanta e cea care decide pt ce se plateste taxa. Ce argumente juridice ii pot aduce ca sa plateasca? Multumesc anticipat pt raspuns urgent
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
CrisIoana73, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:15, 20 Octombrie 2019
Buna seara,
Incheiati o tranzactie cu fostul si prezentati-o in instanta.
Acordul de la mediator este .... ca sa fiti linistita, el neavand nicio valoare legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - taxa de timbru partaj mediator CrisIoana73 CrisIoana73 Buna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent, pana nu expira cele 10 zile pt plata taxei de timbru. Am semnat acord comun de divort si partaj la mediator. Eu ... (vezi toată discuția)
Partaj prin hotarare judecatoreasca mioara54 mioara54 Buna seara,va rog mult sa ma ajutati intr-o situatie dificila.Sint doua persoane Xde gen feminin si Y de gen masculin.Aceste doua personaje dupa o prietenie ... (vezi toată discuția)
Prin notariat taxele sunt mai mici? anaanag anaanag buna seara! in urma divortului am introdus o actiune in constatare, prin care am am cerut in intregime apartamentul (existand o serie de motive care sustineau ... (vezi toată discuția)