Buna ziua, va multumesc tuturor pt raspunsuri, nu am apucat sa mai scriu ceva, fetita are un deget strivit in urma unui incident petrecut la scoala, si stau sa o ingrijesc.
Revenind la contestatia pt executare, acum 1 an, fostul sot a facut demersul executarii silite a fetitei mele, fiindca ea nu mai voia sa mearga cu tatal in timpul programului de legaturi (acest lucru e vechi, de cand tatal ei si-a refacut viata cu actuala sotie). Felul in care s-a produs executarea cu somatia aferenta, a fost gresita din punct de vedere legislativ, fiind invocat un alt articol fata de cel corect, pe partea de minori. Ca urmare, am inaintat contestatie la executare, insa aceasta s-a "soldat" din partea judecatoarei cu aprobarea tatalui de a face astfel de executari, ca fiind ceva absolut necesar. Vorba cuiva de aici, noaptea mintii. Plus 1000 lei cheltuieli de judecata in sarcina mea. Asa s-a ajuns la Apel, unde fostul sot iar a depus sute de hartii cu probe mincinoase (caci sa stiti, pe plan educativ, scolar, de sanatate, el nu se implica deloc, desi eu il informez), inclusiv cu inregistrari facute de stotia acestuia, in care ii pune tot felul de intrebari copilului. Iar aceste inregistrari au fost depuse la Apel. Si nu, nu sunt o mamica stresata, domnilor! Sunt o mamica, care pe langa faptul ca am grija de copil, muncesc, veghez in caz de boala, ajut pt scoala, etc, am parte numai de reclamatii, procese, si somatii de executare din partea celui care se numeste tata!). Iar in inregistrari, credeti ca un copil nu poate fi invatat ce sa spuna, sub forma constrangerilor? Daca ea nu povesteste nimic acasa, inseamna ca e constransa sa nu spuna nimic. Deci nu va mai grabiti sa judecati persoanele, nu acesta e scopul pentru care am pus aceasta intrebare pe forum. Multumesc!
Martonze a scris:
D-le avocat Lascoschi, aveţi mare dreptate! caz concret: Cazul Sorina, în care familia asistentei sociale a fost declarată familie alienatoare, fiindcă a "alienat" fetiţa de părinţii adoptatori! Noaptea minţii! Cum poţi aliena pe cineva faţă de indivizi pe care nu-i cunoaşte?! Mai mult, legea 272/2004 prevede:
Articolul 17(1) Copilul are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament
Unde era legătura de ataşament între fetiţă şi familia adoptatoare? Şi unde este respectat dreptul copilului la legături cu familia care a crescut-o?
Emma_amb, lămuriţi, vă rog, despre ce contestaţie la executare este vorba? În funcţie de acest aspect, se pot da mai multe lămuriri. Înregistrările sunt admise de lege, chiar dacă sunt făcute la dvs. acasă sau la el, dar nu-i sigur că instanţa le va şi asculta/viziona.