avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de legaturi in vacanta de iarna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de legaturi in vacanta de iarna

Buna seara, am o intrebare legata de programul de legaturi din vacanta de iarna: in Hotarare nu este specificat clar, scrie doar ca tatal are dreptul la o saptamana, pana aici, ok. Cam acum o saptamana, dl tata a venit cu mail impunandu-i sa ii transmit neaparat o saptamana in care poate petrece timp cu copilul, ca altfel isi va alege el (lasandu-mi de inteles ca dupa aia nu incape loc de discutii). Anul trecut, l-am informat ca il asteapta copilul, e pregatit, etc, insa el nu a dat semn, iar mai apoi a venit cu acuze ca nu i-am respectat programul. Buuun, ideea e ca, oricum ar fi, dansului nu ii convine nimic, eu oricum nu ii respect programul. Acum, avand in vedere ca a venit cam tarzior cu cerinta asta, cum pot proceda? Ne-am cam facut planuri, posibil si plecari cu prietenii, vizite la rude, etc. Pe langa asta, copilul a si racit, iar pe el nu il intereseaza de sanatatea acestuia, ci doar sa dovedeasca faptul ca el se "implica" cu acest program de legaturi. Ma puteti ajuta, va rog?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:07, 19 Decembrie 2019
Buna seara,
Mergeti in instanta si solicitati refacerea acelui program si cu stabilirea exacta a fiecarei perioade din fiecare vacanta.
de obicei se ia prima saptamana in anul par si a doua in anul impar sau invers
Atentie si la vacanta de Paste
Solicitati ajutorul unui avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce este atât de greu sa stabiliți dumneavoastră programul? Vad multă flexibilitate din partea fostului partener și deloc din a dumneavoastră.
Faptul ca minorul e răcit e doar o scuza, mai sunt 10 zile pana la Crăciun, se insanatoseste pana atunci.
Va sugerez sa începeți sa cooperanți și din moment ce fostul a avut curtoazia sa va lase sa alegeți prima atunci sa o faceți.
Alegeți săptămâna, pregătiți copilul, nu vine abia dovediti ca dumneavoastră ați vrut sa cooperanți, copilul a fost dezamăgit și cereți modificarea programului.
Dacă vine atunci copilul e fericit, toată lumea e fericita.
Câștigați orice se întâmplă.
Scrieti civilizat tatalui perioada in care poate lua copilul in vacante. Mentionati ca daca nu se prezinta pana la sfarsitul primei zile copilul nu va mai fi disponibil, deoarece si dvs si copilul aveti dreptul la viata de familie si viata privata, nu sa stati la dispozitia lui. Informati-l totodata ca daca nu-i convine si doreste stabilirea unor zile fixe sa se adreseze instantei.
Nu e problema dvs ce nu-i convine lui. Nu e problema dvs nici sa faceti astfel incat sa-i convina. Nu e treaba dvs sa-i ascultati nemultumirile.
Treaba dvs e sa respectati hotararea. Orice abatere de la hotarare se va folosi drept precedent pentru a va bulversa programul cotidian cat si drept sursa de discutii sterile.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Dacă doamna a pregătit copilul când a avut ea chef și anunțat tatăl cu foarte puțin timp înainte evident ca omul nu s-a putut prezenta. Poate fi și aceasta situație. Nu avem de unde sa știm.
Tocmai din acest motiv tatăl a trimis mailul și uite ca a ridicat o mare problema mamei.
Doamna PS, ar fi de preferat sa nu mai scoateți lucrurile din context. Înțeleg ca deja ați luat personal postările mele și înțeleg de ce însă nu face acțiunile mai sănătoase. Dacă doriți atenția mea puteți sa îmi scrieți în privat pentru a nu a mai deranja și restul comunității cu derapajele dumneavoastră. Pana atunci, impunsul pentru a mai primi putina atenție e jalnic. Doar băiețeii trag de codite fetitele pe care le plac. De la un adult aveam pretenții.
Userul menționează ca e răcit copilul și tatălui nu ii pasa de sănătatea lui dat pe de alta parte spune ca au program de vizita pe la rude. Ce ar trebui sa înțelegem din asta? Ca mama e inconștiență în egala măsură ca și tatăl sau ca cel mic e bolnav doar pentru tata?
Stimate user sunteți sfătuit greșit.Dacă instanta nu a stabilit o ora nu puteți sa o bateți dumneavoastră în cuie și sa amenințați tatăl ca după ora, ziuarespectiva plecați cu copilul. Sau puteți sa o faceți însă mi-e ca o sa reveniți pe forum sa povestiți cum sunteți executata silit deși nu înțelegeți de ce.

Eu as alege o săptămână și as pregăti emoțional copilul. As ruga tatăl sa anunțe dacă nu se poate prezenta ca să feresc fata de dezamăgire, as întreba dacă o duce pe undeva sa știu sa pun și haine mai groase.
Nu se prezintă în ziua respectiva? Mail în care anunțați frumos ca a fost așteptat și ca micuța a suferit mult.
Cooperati și susțineți relația cum puteți. Nu vine? Cereți modificare program în instanta și gata.
Simplificati lucrurile.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua, tuturor. Sa stiti ca anul trecut, tatal nu mentionase absolut nimic de vacanta de iarna, eu l-am informat ca am pregatit copilul, si sa stiti ca am facut-o din timp. Are acest program de legaturi de multi ani, anul acesta e prima oara cand dansul "bate din picior" ca gata, vrea saptamana din vacanta. Anil acesta a fost prima oara cand a vrut sa stea cu copilul in vacanta de vara, conform programului de legaturi. Copilul nu a vrut sa stea decat cateva zile cu el, si ce credeti? Am primit somatie de executare. Deci despre ce vorbim? Domnul in cauza face abuz peste abuz, scandal ca nu ii respect programul, se victimizeaza si atat. Doamna When (daca nu gresesc), situatia este mult mai complicata. Si faptul ca vine din scurt cu aceasta impunere, ca el vrea sa stea cu copilul in vacanta de iarna, nu va ridica intrebari? Avem si noi programul nostru, viata noastra personala nu se invarte in jurul lui!

When a scris:

Dacă doamna a pregătit copilul când a avut ea chef și anunțat tatăl cu foarte puțin timp înainte evident ca omul nu s-a putut prezenta. Poate fi și aceasta situație. Nu avem de unde sa știm.
Tocmai din acest motiv tatăl a trimis mailul și uite ca a ridicat o mare problema mamei.
Doamna PS, ar fi de preferat sa nu mai scoateți lucrurile din context. Înțeleg ca deja ați luat personal postările mele și înțeleg de ce însă nu face acțiunile mai sănătoase. Dacă doriți atenția mea puteți sa îmi scrieți în privat pentru a nu a mai deranja și restul comunității cu derapajele dumneavoastră. Pana atunci, impunsul pentru a mai primi putina atenție e jalnic. Doar băiețeii trag de codite fetitele pe care le plac. De la un adult aveam pretenții.
Userul menționează ca e răcit copilul și tatălui nu ii pasa de sănătatea lui dat pe de alta parte spune ca au program de vizita pe la rude. Ce ar trebui sa înțelegem din asta? Ca mama e inconștiență în egala măsură ca și tatăl sau ca cel mic e bolnav doar pentru tata?
Stimate user sunteți sfătuit greșit.Dacă instanta nu a stabilit o ora nu puteți sa o bateți dumneavoastră în cuie și sa amenințați tatăl ca după ora, ziuarespectiva plecați cu copilul. Sau puteți sa o faceți însă mi-e ca o sa reveniți pe forum sa povestiți cum sunteți executata silit deși nu înțelegeți de ce.
Fata doamnei PS plătește penalizări, nu cred ca o sa va încânte sa dați bani cu nemiluita.
Eu as alege o săptămână și as pregăti emoțional copilul. As ruga tatăl sa anunțe dacă nu se poate prezenta ca să feresc fata de dezamăgire, as întreba dacă o duce pe undeva sa știu sa pun și haine mai groase.
Nu se prezintă în ziua respectiva? Mail în care anunțați frumos ca a fost așteptat și ca micuța a suferit mult.
Cooperati și susțineți relația cum puteți. Nu vine? Cereți modificare program în instanta și gata.
Simplificati lucrurile.

Alte discuții în legătură

Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Vacanta in timpul programului de vizita 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Am hotarat sa nu mai asteptam aparitia Hotararii in care se stabileste programul de vizitare. Copilul si tatal lui biologic au avut o prima ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)