Buna seara, am o intrebare legata de programul de legaturi din vacanta de iarna: in Hotarare nu este specificat clar, scrie doar ca tatal are dreptul la o saptamana, pana aici, ok. Cam acum o saptamana, dl tata a venit cu mail impunandu-i sa ii transmit neaparat o saptamana in care poate petrece timp cu copilul, ca altfel isi va alege el (lasandu-mi de inteles ca dupa aia nu incape loc de discutii). Anul trecut, l-am informat ca il asteapta copilul, e pregatit, etc, insa el nu a dat semn, iar mai apoi a venit cu acuze ca nu i-am respectat programul. Buuun, ideea e ca, oricum ar fi, dansului nu ii convine nimic, eu oricum nu ii respect programul. Acum, avand in vedere ca a venit cam tarzior cu cerinta asta, cum pot proceda? Ne-am cam facut planuri, posibil si plecari cu prietenii, vizite la rude, etc. Pe langa asta, copilul a si racit, iar pe el nu il intereseaza de sanatatea acestuia, ci doar sa dovedeasca faptul ca el se "implica" cu acest program de legaturi. Ma puteti ajuta, va rog?
La acest subiect deschis nu aveți dreptate și ați procedat greșit. E uman, cu toții facem asta. Însă teama îmi este ca lucrurile se vor complica dacă acum nu cooperati.
Tatăl nu v-a trimis mailul ala degeaba. Sigur a fost sfătuit de avocat sau o asociație chiar și cum a zis doamna Gradinaru timpul nu curge în favoarea dumneavoastră. Lăsați poveștile ca nu se întâmplă nimic, Vi se dau doar frânturi de informații. Dacă ajungeți sa primiți penalizări sau sa se ceara chiar domiciliul copilului la tata, nu cred ca o sa va fie foarte ușor.
Desigur puteți întra în aceasta hora a proceselor însă sunt consumatoare de bani și timp și nervi.
Trăiți viata frumos,
Sărbători fericite va doresc!
Martonze
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Copilul are drepturi.
Drepturile copilului sunt exprimate prin nenumărate legi, directive, acorduri. Toate clamează "interesul superior al copilului"
Legile sunt bune, interpretarea lor, vedeţi şi dvs. aici, depinde cine o face.
Vă mai dau un sfat: filmaţi preluarea copilului de către tata, să aveţi un martor care face asta, ca să nu se considere"intimidarea" tatălui de către dvs. şi pentru a nu vă trezi cu plângere penală că nu aţi fost acasă sau că aţi împiedicat tăticul să dea dreptul copilului la tată, deşi dvs. i-aţi permis programul.
Trebuie să fiţi foarte atentă , măcar de acum înainte, cum administraţi relaţia cu tatăl fetei dvs.
-Înainte de zilele de program, să-i scrieţi sms dacă binevoieşte să se prezinte la program. Dacă vine, e bine, dacă "uită", aduceţi-i aminte că a avut program, a fost aşteptat de fată şi el nu a venit.
-În corespondenţa cu el, limitaţi-vă la strictul necesar, fără reproşuri sau expresii interpretabile
-Înregistraţi audio-video fiecare întâlnire cu el, ca să nu vă treziţi cu acuzaţii că l-aţi înjurat sau denigrat în faţa copilului. Este bine să aveţi martor la fiecare zi de program.Vă puteţi trezi cu plângeri penale că nu v-a găsit acasă şi martorul lui să jure că aşa a fost, că au bătut la uşă, au sunat, şi la telefon, etc.
-Orice raport psihologic sau răspuns de la autorităţi să-l analizaţi în amănunţime şi dacă găsiţi exagerări sau dezinformări, contestaţi în scris şi cereţi audienţă la conducătorii instituţiilor.Strategia asociaţiei este ca cei consiliaţi de ei să influenţeze, să ameninţe personalul care vă verifică, astfel când aceştia vin la dvs. , au deja părerea sugerată de ei.
-Explicaţi- fetei că e bine să plece cu tatăl său, nu-l vorbiţi de rău, dacă fata îşi aduce aminte de aspecte ce o traumatizează, explicaţi-i că a fost ceva de moment, că tatăl său o iubeşte în felul său, etc. În nici un caz să nu-i spuneţi că dacă nu merge, sunteţi penalizată sau condamnată penal, fiindcă asta sperie mai mult fata şi are urmări de durată.