avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta in timpul programului de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta in timpul programului de vizita

Buna ziua,

Am hotarat sa nu mai asteptam aparitia Hotararii in care se stabileste programul de vizitare. Copilul si tatal lui biologic au avut o prima intalnire care nu a mers bine (copilul nu a vrut sa se duca la el, nu a vrut sa se joace cu el, sa-i dea manuta, etc). Am stat 2 ore si jumatate la un loc de joaca (unde am platit eu) si a ramas ca ne mai auzim pentru urmatoarea intalnire. Dupa exact 2 saptamani biolgicul a dat un mail ca vrea sa o vada in weekend. Am vazut mailul saptamana urmatoare si am propus o intalnire weekendul acesta. Raspunsul lui a fost ca e in vacanta si nu poate decat dupa 18 iulie. In perioada 17 iulie - 1 august plecam si noi in vacanta, ceea ce inseamna ca luna asta nu o va vedea.

Avand in vedere ca nu avem inca Hotararea se poate intampla ceva daca nu o vede luna asta? Din punct de vedere legal vorbesc.

Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Nu e absolut nici o problema, asa cum el are vacanta si dumneavoastra aveti dreptul sa va luati chiar daca teoretic in acel week-end el avea program de vizita. Atata doar ca trebuie sa-l informati.
Pentru ca totusi o luna e mult timp in care un parinte sa nu-si vada copilul puteti sa-i oferiti 2 ore in timpul saptamanii inainte de vacanta dumneavoastra.
Solutii sunt, e importanta bunavoina persoanelor implicate.
Asa voi face. Multumesc!

@Ony2k2

Vacanta noastra nu este in timpul programului lui de vizita pentru ca deocamdata, oficial, acest program nu exista. De cate ori i-am propus sa vina in cursul saptamanii a refuzat. Vrea sa o vada numai cand alege el. Si "i se face dor" fix din 2 in 2 saptamani. Nu stiu daca o luna in care sa nu-ti vezi copilul e mult avand in vedere ca intr-un an si noua luni l-ai vazut-o o singura data si i-ai adus 3 haine (pentru 6 luni, 12 luni si 2 ani) care nu ii vin.
Incercati sa rezolvati amiabil.
Programul de vizita il puteti face de comun acord daca va intelegeti ca sa nu ajungeti sa va sicanati reciproc.
Exul vrea doar sa va necajeasca. Probabil a aflat de la cunostinte comune ca doriti sa mergeti in vacanta si taman atunci vrea sa-si vada copilul. Nu trebuie sa va faceti probleme. Raspundeti la mesaj si explicati ca aveti bilete si veti pleca in locul cutarica pe ruta cutare in locutia x, pentru a nu spune ca nu a stiut in tot acest timp unde se afla copilul sau.

Alte discuții în legătură

Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Reducere vizite minor meloddy meloddy Buna. Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita minori petrea.manuela petrea.manuela Buna ziua. Actualmente intampin urmatoarea situatie: - am o fetita de aproape 6 ani , si del a1 an al micutei sunt tot intr-un continuu razboi cu tatal ... (vezi toată discuția)