Am hotarat sa nu mai asteptam aparitia Hotararii in care se stabileste programul de vizitare. Copilul si tatal lui biologic au avut o prima intalnire care nu a mers bine (copilul nu a vrut sa se duca la el, nu a vrut sa se joace cu el, sa-i dea manuta, etc). Am stat 2 ore si jumatate la un loc de joaca (unde am platit eu) si a ramas ca ne mai auzim pentru urmatoarea intalnire. Dupa exact 2 saptamani biolgicul a dat un mail ca vrea sa o vada in weekend. Am vazut mailul saptamana urmatoare si am propus o intalnire weekendul acesta. Raspunsul lui a fost ca e in vacanta si nu poate decat dupa 18 iulie. In perioada 17 iulie - 1 august plecam si noi in vacanta, ceea ce inseamna ca luna asta nu o va vedea.
Avand in vedere ca nu avem inca Hotararea se poate intampla ceva daca nu o vede luna asta? Din punct de vedere legal vorbesc.
Nu e absolut nici o problema, asa cum el are vacanta si dumneavoastra aveti dreptul sa va luati chiar daca teoretic in acel week-end el avea program de vizita. Atata doar ca trebuie sa-l informati.
Pentru ca totusi o luna e mult timp in care un parinte sa nu-si vada copilul puteti sa-i oferiti 2 ore in timpul saptamanii inainte de vacanta dumneavoastra.
Solutii sunt, e importanta bunavoina persoanelor implicate.
Vacanta noastra nu este in timpul programului lui de vizita pentru ca deocamdata, oficial, acest program nu exista. De cate ori i-am propus sa vina in cursul saptamanii a refuzat. Vrea sa o vada numai cand alege el. Si "i se face dor" fix din 2 in 2 saptamani. Nu stiu daca o luna in care sa nu-ti vezi copilul e mult avand in vedere ca intr-un an si noua luni l-ai vazut-o o singura data si i-ai adus 3 haine (pentru 6 luni, 12 luni si 2 ani) care nu ii vin.
Exul vrea doar sa va necajeasca. Probabil a aflat de la cunostinte comune ca doriti sa mergeti in vacanta si taman atunci vrea sa-si vada copilul. Nu trebuie sa va faceti probleme. Raspundeti la mesaj si explicati ca aveti bilete si veti pleca in locul cutarica pe ruta cutare in locutia x, pentru a nu spune ca nu a stiut in tot acest timp unde se afla copilul sau.