avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare program vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare program vizita minori

Buna ziua.

Actualmente intampin urmatoarea situatie:

- am o fetita de aproape 6 ani , si del a1 an al micutei sunt tot intr-un continuu razboi cu tatal acesteia, un tip bogat , dar care afisand o dragoste si un interes nemaiintalnit pt acest copil, a facut tot posibilul sa se afiseze instanta cu 271 lei venit (angajat la firma proprie cu 2 h / zi), demonstrand ca nu profitul net al firmei sale a fost reinvestit si multe alte tertipuri pe care legea le pune la dispozitie;

- trecand peste acest aspect, de cand m-am recasatorit a facut tot ce i-a stat in putinta sa-mi faca viata un calvar , sa minta si sa ma incurce pe toate planurile, in ciuda sentintei definitive care ii ofera drept de vizita 1 data la 3 saptamani plus vacantele portionate.
In aceasta sentinta este stabilit DOMICILIUL COPILULUI LA MAMA SI EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII PARINTESTI.

-ma trezesc ca m-a actionat iar in judecata, pt modificarea programului de vizita...de la 3 la 2 saptamani si multe alte pretentii de genul....schimbarea vacantelor, TOTUL PE FONDUL DORINTEI DE A PETRECE CAT MAI MULT TIMP IMPREUNA CU FIICA LUI....

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta:

-data fiind situatia in sine eu si sotul meu am hotarat sa facem o CERERE RECONVENTIONALA la cererea lui de modificare program in care sa solicit ca minora sa stea 1 luna la tatal ei. o luna la mine timp in care fiecare parinte are nu doar DREPTURI , CI SI OBLIGATII DEPLINE si astfel nici nu ne mai deranjam unul pe celalalt, jignim si imputam diverse (motivez ca fetita se simte ff bine si cand merge in vizita, si intreband-o mi-a raspuns ca i-ar placea sa stea ceva timp cu TATA si apoi sa vina la mami- chiar ea s-a exprimat : jumatate la tine, jumtatate la el).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1) as putea cumva sa pierd acest proces, adica instanta sa decida sa-i dea doar cele solicitate de el- in conditiile in care eu de fapt sutn dispusa sa ofer mai mult, tocmai pt interesul superior al minorei?

2)credeti ca ar putea sa se accepte cele solicitate de mine , dar domiciliul sa ramana in continuare la mama?adica fetita sa mearga la aceeasi gradinita, scoala...in zona domicililului meu? sau credeti ca el ar putea sa profite de acest lucru si sa ceara stabilirea domiciliului la el (in cadrul acestui proces sau intr-un proces ulterior?), astfel incat toate deciziile legate de copil sa le ia exclusiv el si astfel sa ma trezesc ca de fapt ma incurca si mai mult?

Precizez ca am luat aceasta decizie pt ca intre noi este o mare problema de comunicare, tot ce aleg eu nu i se pare potrivit pt copil (raportandu-se la posibilitatile lui financiare), insa daca ii solicit ca in conditiile stabilite de lege sa contribuie ,,ambii parinti la cresterea si edcuarea minorei'' ma jigneste spunand ca daca i-as da lui copilul ,,nu ar sta mana intinsa la cersit, si nu ar avea nevoie de nimic de la mine'').
Asa fetita va beneficia nu doar de grija fiecarui parinte in parte, va petrece timp egal cu ambii, ci poate astfel si tatal va realiza tot ce inseamna acest copil si se va implica -daca pana acum nu de buna voie, ci contrans de conjuctura.


Este interesantă propunerea Dvs. De cerut, puteţi cere, dacă aţi merge la un mediator şi aţi stabili împreună acest aranjament, instanţa aprobă cu siguranţă.
Altfel, nu ştiu dacă instanţa aprobă, poate ţine cont doar de ce a cerut el.
Şi dacă se aprobă aranjamentul propus de dvs., nu este necesară schimbarea domiciliului copilului, deocamdată puteţi argumenta cu grădiniţa, dar dacă procesul se prelungeşte, poate veni şi el cu pretenţii, să ducă copila la o şcoală mai bună, mai cu ştaif.
Studiaţi pe site-uri problema locuinţei alternante a minorului, extrageţi de acolo idei pentru propunerea dvs.
Am o familie prietenă în situaţia dvs., în Paris, cu fetiţa o lună la unul, o lună la altul(anterior, se alterna la 2 săptămâni).Să ştiţi că pentru copil, nu e soluţia cea mai fericită, tocmai din cauza diferenţei felului de viaţă a celor două familii, la care fetiţa locuieşte. Apoi, unul din părinţi duce fata la activităţi extracuriculare, celălalt nu, din lipsă de bani, timp sau chef. Copila are şi frustrări, de exemplu, a fost concurs de înot, la care ea u a fost inclusă în echipa cu colegele ei de curs, fiindcă într-o lună a fost, în alta nu, la fel, la pian, o lună merge, alta nu, într-o luă drumul la şcoală durează 5 minute, în luna următoare, 30 minute pe motocicletă, în aglomeraţie şi smog maxim, fie că e vară, fie că e iarnă.
1. Da, ati putea pierde, ati putea castiga, nu exista cerere destinata doar castigului, totul depinde de probe, insa asta deja stiati probabil. Nu cred ca ceea ce solicitati e cea mai buna solutie pentru dezamorsarea conflictului, insa nu cunosc situatia prea mult.
Cred ca sa-i dati dreptate domnului ar fi mai dezarmant.
2. Despre scoala/gradinita, nu stiu ce anume ati cerut, daca ati cerut. Referitor la tata, nu avem cum sti de ce anume ar profita el...
Sper ca aveti un avocat, ca ati initiat o negociere cu un mediator sau alt interpus.
Mergeti la mediator - aveti mai multe sanse sa obtineti ceva ce are efecte benefice asupra copilei.
Incercati sa stingeti conflictul - o parte din el este responsabilitatea dvs.

Parerea mea este ca daca tatal nu vrea sa isi asume cresterea copilului ar fi o dovada de neglijenta (si din partea dvs si din partea instantei) sa lase copila in grija tatalui o luna intreaga. Si asta in timp ce exista un parinte dispus sa vegheze la bunastarea copilului.

Mie nu prea mi-e clar ce urmariti cu aceasta cerere si nici cum vedeti beneficiile asupra copilei. Suna mai degraba a "ia-o sa vezi si tu cum e".
Stimată mirebire, nu ştiu dacă aţi fost în situaţia de a fi hărţuită de fostul partener, tată al unui copil de-al dvs. În cazul de faţă, doamna are un sprijin, nu e singură, dar şi aşa e supusă la acelaşi tratament ca majoritatea mamelor care-şi cresc singure copiii.
Însuşi chemarea în judecată pentru modificarea programului de vizită este o hărţuială.Consider că un părinte iubitor acţiona mai corect dacă discuta acest aspect cu mama fetei, fără jigniri şi fără reproşuri, mai ales dacă copilei îi face plăcere să petreacă timp cu tatăl ei.
Noţiunea de "comun" înseamnă totul în comun, adică timp, cheltuieli, bucurii şi necazuri în comun, este o noţiune care derutează în cazurile cu minori, fiindcă, în practică, părintele la care domiciliază copilul asigură cea mai mare parte din cheltuieli, timp, necazuri, în timp ce părintele vizitator, plin de drepturi, profită de weekenduri şi de vacanţe, când oricum copilul e mai relaxat.
Copila vrea, tatal vrea, nu-i asa de rau sa o ia sa vada cum e. Totusi, depinde de asteptarile partilor, parerea mea e ca nu e finalul razboiului.
Ce conteaza daca vrea sa o ia la 2 saptamani si nu la 3? E ok, sa mearga. Faptul ca cereti altceva decat el poate fi interpretata tot ca o sfidare... de catre domnul.
Indiferent cum interpretam, nu sunt convinsa ca, pe termen lung, e ceva benefic pentru copil. Asta dv. trebuie sa aflati.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor AnaMaria1220 AnaMaria1220 Buna seara. Am sentinta cu custodie comuna si program de vizita : in fiecare marti, weekendul 1 si 3 de vineri pana duminica, 2 saptamani in vacanta de vara, 1 ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Mutare domiciliu mama GabrielaC81 GabrielaC81 Buna ziua, Sunt in situatia ca nu reusesc sa-mi gasesc de munca de 2 luni de zile, probabil transmit fara sa vreau si ceva negativ trecand prin trauma ... (vezi toată discuția)