Buna ziua.
Actualmente intampin urmatoarea situatie:
- am o fetita de aproape 6 ani , si del a1 an al micutei sunt tot intr-un continuu razboi cu tatal acesteia, un tip bogat , dar care afisand o dragoste si un interes nemaiintalnit pt acest copil, a facut tot posibilul sa se afiseze instanta cu 271 lei venit (angajat la firma proprie cu 2 h / zi), demonstrand ca nu profitul net al firmei sale a fost reinvestit si multe alte tertipuri pe care legea le pune la dispozitie;
- trecand peste acest aspect, de cand m-am recasatorit a facut tot ce i-a stat in putinta sa-mi faca viata un calvar , sa minta si sa ma incurce pe toate planurile, in ciuda sentintei definitive care ii ofera drept de vizita 1 data la 3 saptamani plus vacantele portionate.
In aceasta sentinta este stabilit DOMICILIUL COPILULUI LA MAMA SI EXERCITAREA IN COMUN A AUTORITATII PARINTESTI.
-ma trezesc ca m-a actionat iar in judecata, pt modificarea programului de vizita...de la 3 la 2 saptamani si multe alte pretentii de genul....schimbarea vacantelor, TOTUL PE FONDUL DORINTEI DE A PETRECE CAT MAI MULT TIMP IMPREUNA CU FIICA LUI....
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta:
-data fiind situatia in sine eu si sotul meu am hotarat sa facem o CERERE RECONVENTIONALA la cererea lui de modificare program in care sa solicit ca minora sa stea 1 luna la tatal ei. o luna la mine timp in care fiecare parinte are nu doar DREPTURI , CI SI OBLIGATII DEPLINE si astfel nici nu ne mai deranjam unul pe celalalt, jignim si imputam diverse (motivez ca fetita se simte ff bine si cand merge in vizita, si intreband-o mi-a raspuns ca i-ar placea sa stea ceva timp cu TATA si apoi sa vina la mami- chiar ea s-a exprimat : jumatate la tine, jumtatate la el).
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) as putea cumva sa pierd acest proces, adica instanta sa decida sa-i dea doar cele solicitate de el- in conditiile in care eu de fapt sutn dispusa sa ofer mai mult, tocmai pt interesul superior al minorei?
2)credeti ca ar putea sa se accepte cele solicitate de mine , dar domiciliul sa ramana in continuare la mama?adica fetita sa mearga la aceeasi gradinita, scoala...in zona domicililului meu? sau credeti ca el ar putea sa profite de acest lucru si sa ceara stabilirea domiciliului la el (in cadrul acestui proces sau intr-un proces ulterior?), astfel incat toate deciziile legate de copil sa le ia exclusiv el si astfel sa ma trezesc ca de fapt ma incurca si mai mult?
Precizez ca am luat aceasta decizie pt ca intre noi este o mare problema de comunicare, tot ce aleg eu nu i se pare potrivit pt copil (raportandu-se la posibilitatile lui financiare), insa daca ii solicit ca in conditiile stabilite de lege sa contribuie ,,ambii parinti la cresterea si edcuarea minorei'' ma jigneste spunand ca daca i-as da lui copilul ,,nu ar sta mana intinsa la cersit, si nu ar avea nevoie de nimic de la mine'').
Asa fetita va beneficia nu doar de grija fiecarui parinte in parte, va petrece timp egal cu ambii, ci poate astfel si tatal va realiza tot ce inseamna acest copil si se va implica -daca pana acum nu de buna voie, ci contrans de conjuctura.
Cel mai recent răspuns:
petrea.manuela , utilizator
23:45, 20 Octombrie 2015