avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de legaturi in vacanta de iarna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de legaturi in vacanta de iarna

Buna seara, am o intrebare legata de programul de legaturi din vacanta de iarna: in Hotarare nu este specificat clar, scrie doar ca tatal are dreptul la o saptamana, pana aici, ok. Cam acum o saptamana, dl tata a venit cu mail impunandu-i sa ii transmit neaparat o saptamana in care poate petrece timp cu copilul, ca altfel isi va alege el (lasandu-mi de inteles ca dupa aia nu incape loc de discutii). Anul trecut, l-am informat ca il asteapta copilul, e pregatit, etc, insa el nu a dat semn, iar mai apoi a venit cu acuze ca nu i-am respectat programul. Buuun, ideea e ca, oricum ar fi, dansului nu ii convine nimic, eu oricum nu ii respect programul. Acum, avand in vedere ca a venit cam tarzior cu cerinta asta, cum pot proceda? Ne-am cam facut planuri, posibil si plecari cu prietenii, vizite la rude, etc. Pe langa asta, copilul a si racit, iar pe el nu il intereseaza de sanatatea acestuia, ci doar sa dovedeasca faptul ca el se "implica" cu acest program de legaturi. Ma puteti ajuta, va rog?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:07, 19 Decembrie 2019
Vi se pare normal sa vina cu cerinta din asta cu putin timp inainte de Craciun? Pana acum ce a facut? Unii oameni isi fac si ei niste planificari, ca doar asa e de sarbatori. Ma mir insa ca nu mi-a dat mail cu o seara inainte de Craciun, ca el vrea o saptamana sa petreaca cu copilul. Lucrurile astea reprezinta dilema mea. Cum tatii au voie sa faca absolut orice, iar mamele sa stea slujnice in fata lor cu programul.

gi-jane2 a scris:

Cam acum o saptamana, dl tata a venit cu mail impunandu-i sa ii transmit neaparat o saptamana in care poate petrece timp cu copilul, ca altfel isi va alege el (lasandu-mi de inteles ca dupa aia nu incape loc de discutii).

eu nu inteleg care e problema dvs si dilema.. are o saptamana de vacanta si va cere sa ii ziceti cand / in care saptamana, ca sa stie cum isi face programul. Nu va impune care saptamana.
Nu stiti in care saptamana sa lasati copilul la tata sau ce dilema aveti?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Emma, solutii:
1. oferi o saptamana, dupa cum v-ati facut programul
2. daca tot e racit copilul, luati o scutire si cand se va insanatosii copilul si dvs v-ati terminat programul de sarbatori, ii dati copilul
Nici copilul si nici mama nu sunt la dispozitia "taticului" si nici soarele nu se invarte dupa programul de vizitare. Exista lucruri mult mai importante, cum ar fi viata.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
proastasatului, utilizator
Dacă copilul nu are Ebola atunci va fi dificil de găsit o scutire pentru atâtea săptămâni.
În plus, sa nu va treziți ca primiți și dumneavoastră scutire când trebuie adus copilul acasă, ca doar ce faceți dumneavoastră poate sa facă și celalalt.
Stimate user, nu decideți dumneavoastră când da tatăl mail. Dacă doreați sa fiți corecta puteați sa îl întrebați dumneavoastea, spune când iei copilul ca să fac programul. Însă nu ați făcut-o și acum va deranjează ca vrea sa își vadă copilul iar la alte topicuri va plângeți ca sunteți executata pe nedrept.
Uite ca pare ca e corect ce face omul.
Deja raportul de consiliere nu va este favorabil, aveți un pas pana la penalizări. Iar dacă fostul face un copil și cere domiciliul fetei dumneavoastea la el va doresc mult succes.

Martonze, nu au fost achitate, vorbiți doar de excepții. Au fost penalizate, mulți copii au ajuns la tata și exista primul caz în România de pușcărie dacă nu se respecta programul de vizita.
Lucrurile nu sunt roz.
Si da, sunt de acord cu dumneavoastră ca nu exista nici un echilibru sau o modalitate sănătoasă de a salva copilul de tot acest chin. Pentru ca în final doar el plătește. Și dacă fiecare își pune ambiția ajungem sa ne mândrim cu un copil dezbrăcat pe scara.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oameni buni, n-ați obosit?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca a venit cu mailul acum o saptamana, asta inseamna cu 2 saptamani inainte de craciun. Unii nu isi fac planurile de craciun cu mult timp inainte.
Vacanta are 23 de zile, 3 saptamani. Omul nu a cerut prima saptamana, ci sa ii ziceti in care saptamana ii dati copilul. Ce vi se pare dvs in neregula aici ?
Dvs cand v-ati facut planurile de craciun ? din vara? probabil ca la inceputul lunii decembrie, asta inseamna cu o saptamana maxim inainte de mailul lui. Oricum, nu despre asta e vb.
Nu aveti de ce sa va mirati ca nu v-a scris in ajunul craciunului, datele sunt astea : v-a scris inainte cu 2 saptamani inainte de craciun, dvs ati postat subiectul cu o saptamana mai tarziu. Ce s-a intamplat in saptamana asta de va revoltati asa ?
Ce a facut tata asa.. orice, de dvs considerati sa sunteti slujnica cu programul ?
Aveti hotarare judecatoreasca o saptamana in vacanta de iarna. omul v-a scris cu 2 saptamani inainte.. daca voiati sa ii stiti planurile de craciun cu copilul, ii faceati dvs mail la 1 decembrie cand v-ati facut planurile de craciun sau atunci cand vi le-ati facut. si il puteati intreba.

Nici macar nu v-a impus sa ii dati copilul de craciun sau de revelion.. v-a intrebat cand i-l dati, deci eu chiar nu inteleg ce v-a facut sa credeti ca sunteti slujnica lui in ce priveste programul..si de asemena, nu inteleg de ce nu i-ati raspuns inca la mail.. " ma mir ca nu ii dati mail cu o seara inainte de craciun"
Dvs stiti mai bine situatia dvs, care sunt relatiile, ce va supara, dar din ce ati scris pe forum, in opinia mea, in ce priveste strict acest subiect, nu aveti dreptate.

Emma_amb a scris:

Vi se pare normal sa vina cu cerinta din asta cu putin timp inainte de Craciun? Pana acum ce a facut? Unii oameni isi fac si ei niste planificari, ca doar asa e de sarbatori. Ma mir insa ca nu mi-a dat mail cu o seara inainte de Craciun, ca el vrea o saptamana sa petreaca cu copilul. Lucrurile astea reprezinta dilema mea. Cum tatii au voie sa faca absolut orice, iar mamele sa stea slujnice in fata lor cu programul.

Alte discuții în legătură

Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Vacanta in timpul programului de vizita 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Am hotarat sa nu mai asteptam aparitia Hotararii in care se stabileste programul de vizitare. Copilul si tatal lui biologic au avut o prima ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)