avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de legaturi in vacanta de iarna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de legaturi in vacanta de iarna

Buna seara, am o intrebare legata de programul de legaturi din vacanta de iarna: in Hotarare nu este specificat clar, scrie doar ca tatal are dreptul la o saptamana, pana aici, ok. Cam acum o saptamana, dl tata a venit cu mail impunandu-i sa ii transmit neaparat o saptamana in care poate petrece timp cu copilul, ca altfel isi va alege el (lasandu-mi de inteles ca dupa aia nu incape loc de discutii). Anul trecut, l-am informat ca il asteapta copilul, e pregatit, etc, insa el nu a dat semn, iar mai apoi a venit cu acuze ca nu i-am respectat programul. Buuun, ideea e ca, oricum ar fi, dansului nu ii convine nimic, eu oricum nu ii respect programul. Acum, avand in vedere ca a venit cam tarzior cu cerinta asta, cum pot proceda? Ne-am cam facut planuri, posibil si plecari cu prietenii, vizite la rude, etc. Pe langa asta, copilul a si racit, iar pe el nu il intereseaza de sanatatea acestuia, ci doar sa dovedeasca faptul ca el se "implica" cu acest program de legaturi. Ma puteti ajuta, va rog?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:07, 19 Decembrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a ajuns aici sa fiu acuzata, tatal copilului fiind victima. Serios? Eu v-am intrebat ce se poate face, nu cine e vinovat si cine nu.
When draga, deja am impresia ca sunteti efectiv impotriva mamelor, poate ati avut o experienta neplacuta, insa faptul ca le judecati atata, nu imi inspira decat faptul ca sunteti in asociatia aia nenorocita care apara tatii.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum, avand in vedere ca a venit cam tarzior cu cerinta asta, cum pot proceda? Ne-am cam facut planuri, posibil si plecari cu prietenii, vizite la rude, etc.

Banuiesc ca nu v-ati facut planuri 3 saptamani, comunicati-i care e saptamana aia libera, cam asta aveti de facut.
Nu sunteti acuzata de nimic si nici pe tata nu il consider o victima, insa ati facut niste afirmatii de tipul ca v-a anuntta tarziu, ca sunteti la dispozitia lui.. etc si am raspuns la ele, atata tot..

pentru a raspunde, apasati pe raspunde, nu pe citeaza, multumesc. Puteti cita fragmente, daca va referiti la o afirmatie anume.
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o falsa problema, consider si eu ca si colega de mai sus ca trebuie sa ii raspundeti cat de urgent cu saptamana libera. Timpul nu curge in favoarea dv.
In plus, daca raspundeti din timp puteti afla si ce haine sa ii puneti copilului, unde merg ca sa va adaptati bagajul situatiei.
Cf. legii, parintii trebuie sa incurajeze relatiile copiilor lor cu persoanele cu care au avut viata de familie si nu pot impiedica aceste relatii. Lipsa de colaborare in exercitarea drepturilor copilului dv. nu este un lucru bun.
Daca nu ati reusit sa mentineti o relatie buna cu tatal, daca sunt probleme, atunci copilul trebuie consiliat. In caz ca nu doriti, se poate ajunge, dupa multi nervi si timp, bani cheltuiti, se poate ajunge sa fie facuta obligatoriu aceasta consiliere.
Cred ca ar fi neplacut pentru toti aceasta situatie, copilul nu ar fi deloc ajutat sa isi regleze relatia cu tatal, asa incat, zic eu, comunicati-i repede o saptamana si gata.
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Stimata doamna,

Va puteti adresa instantei de tutela, in vederea modificarii programului de vizitare, asa incat acesta sa corespunda interesului superior al minorului.

Intervele , precum si locatiile trebuie sa fie clar determinate, precizate , pentru a evita divergentele care pot surveni, precum si pentru a respecta programul prestabilit al minorului.

Programul de vizitare poate fi stabilit etapizat, in functie de varsta minorului, alternativ,pe ani pari, respectiv impari.

Succes.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cata vreme pentru parintele nerezident programul de vizitare e un drept pe care acesta il poate accesa dupa bunul plac, iar pentru copil e o obligatie, una de a fi la dispozitia adultului, instanta nu are ce rezolva, decat cai verzi pe pereti!
Ceea ce insa chiar poate "rezolva" instanta este ceea ce rezolva deja, premizele unui trantor de a castiga bani nemunciti, sub denumirea penalitati.
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Marire program vizita minor corne_daria corne_daria buna seara.va rog sa imi acordati ajutorul cu sfaturi daca este posibil.am divortat in urma cu 8luni,iar fetita care atunci avea 9 luni mi-a fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Vacanta in timpul programului de vizita 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Am hotarat sa nu mai asteptam aparitia Hotararii in care se stabileste programul de vizitare. Copilul si tatal lui biologic au avut o prima ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)