avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Defăimare continuă din partea fostului soț: cum îl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Defăimare continuă din partea fostului soț: cum îl pot face să înceteze?

Buna ziua, am o fetita de 8 ani pe care o cresc 99% singura, tatal nefiind implicat deloc in primii ani de viata ai copilului, nici cu educatie, nici pe plan de sanatate, la absolut nimic. Dupa pronuntarea divortului in 2015, acesta nu a "profitat" in totalitate de programul de legaturi, si abia din 2017 a inceput in forta cu sesizari la Protectia Copilului, Executare silita (in care am depus contestatie si apel), apeluri catre Politie cu echipaje venite la usa mea, etc, "trezindu-se" ca are copil mare acum, desi legaturile nu sunt consolidate deloc... El s-a recasatorit, copilul a mai mers la tatal la domiciliu, dar a stat maxim 5 zile la el (anul acesta in vacanta de vara), in rest, in weekend-uri,ii cerea sa o aduca acasa in aceeasi zi. Problema este ca el scrie mail-uri acuzatoare si defaimatoare la adresa mea, in continuu, pt a aduna iar probe mincinoase. Eu degeaba ii raspund la obiect, el continua cu mizeriile. L-am instiintat ca daca va continua asa, eu nu ii mai raspund deloc. Tot degeaba. Ce mai e de facut? Este epuizant acest "stil" de viata.. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 07:38, 1 Noiembrie 2019
Daca este cum ziceti nu mai raspundeti...
Legea va da dreptul de a merge la avocat pentru a se analiza confidential intreaga situatie de fapt dar nu sunteti obligata sa procedati in acest mod daca considerati ca aveti suficienta protectie juridica si fara avocat.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat, va multumes pt raspuns. Am sa incerc asa o vreme, probabil pana cand imi va deschide vreun proces sau voi primi vreo somatie "minune" de la executor... :(

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca este cum ziceti nu mai raspundeti...

Orice va face se pot gasi solutii care sa nu il duca nicaieri...daca veti actiona in mod elaborat...
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideea ar fi sa nu ii mai răspundeți la mailuri. Ok, sunt lucruri referitoare la copil atunci discutați cu el, nu va trimite mailuri civilizate atunci nu ii răspundeți.
Nu are de ce sa va execute dacă fata pleacă cu el chit ca se întoarce după 10 minute. Pensie alimentara plătește?
Eu zic sa va liniștiți. Cu cât vede și cele mai mici reacții de la dumneavoastră cu atât va continua mai mult.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va obliga nimeni și nimic sa va justificati în fața fostului soț,sa i răspundeți la corespondență etc.In cazul in care sustinerile /"defaimarile"/afirmațiile la adresa dvs sunt
facute in public puteti solicita daune morale printr-o acțiune civilă.

Alte discuții în legătură

Minor custodie comuna Desperados Desperados Buna ziua.Minor custodie comuna,domiciliu la mama.Mentionez ca aproape de cate ori suna si dorea sa vorbesca cu copilul acceptam mereu ba chiar dorea sa o ... (vezi toată discuția)
Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori ... alina.cr7 alina.cr7 Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori de cate ori duc minora la domiciliul ei, la sfarsitul programului de legaturi personale. Ma face ... (vezi toată discuția)