avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate Gina311

Activitate Gina311

Bună ziua!
În urma partajului unui autovehicul, trebuie sa plătesc fostului soț 11.000 lei. Cu toate acestea, am de recuperat de la el 12.000 de lei, pensie de întreținere minor pt perioada 2019-2020. Am cerut executarea lui silita în 2020, am obținut o, dar imediat, acesta a început sa figureze fără venituri. Ce pot face în aceasta situație? Nu se poate compensa și anume eu să nu i mai plătesc lui sulta, mai ales că el îmi datorează bani? Exista vreo șansă ca executarea silită să se fi perimat între timp?
Răspuns la discuția Stabilire domiciliu copil sugar
D-nă avocat, pe custodie exclusivă vreau sa merg. Ordinul de protecție ma ajuta... Ar mai fi consumul de etnobotanice. Nu știu cum as putea cere sa facă niște analize la sânge. În afara de niște marturii scrise, ma refer la mesaje, conversații, nu știu cum as putea dovedi... Doar prin analize, dar nu probe biologice. Oricum, va mulțumesc pt răspunsuri și sunt recunoscătoare tuturor celor care și-au spus părerile.

avocatmaria a scris:

Văd ca sfaturile primite pana acum sunt contradictorii!
Dvs puteți obține custodia exclusiva chiar și provizorie a minorului! Dacă puteți dovedi consumul de etnobotanice!
Iar sfaturile pe care vi le am dat - nu sunt contrare legii, ci sunt chiar in conformitate cu interesul superior al copilului!
Nimic nu l împiedica pe tata sa solicite program de vizitare minor!

O alaptez în continuare. Am atașat la dosar chiar o recomandare de la un specialit în alaptare. Plus toate răspunsurile oficiale din partea autorităților. Și nu mă voi opri aici. Este fff grav ce se întâmplă în România cu golurile din legislație și inerția ori incompetenta autorităților.

Martonze a scris:

D-nă, ceea ce scrieţi aici e foarte grav.Puteţi dovedi că tatăl e consumator de etnobotanice? Sau dacă e alcoolic? Dvs. aţi alăptat încă fetiţa când el a luat-o de la dvs.? Specialiştii recomandă alăptarea cât mai mult timp, este foarte importantă pentru imunitatea copilului, chiar dacă s-a trecut deja la diversificarea alimentaţiei.

După 2 săptămâni în care nu am știut nimic despre copil, pt ca accesul mi a fost restricționat pe toate căile, am reușit sa o iau înapoi prin ordin de protecție. Instanta a hotărât ca ceea ce a făcut tatăl a fost abuz, o forma evidenta de agresiune fizica și psihologică comisa împotriva unui copil obișnuit cu prezenta mamei 24/24,7/7. Mai mult decât atât, instanta a constatat ca tatăl nici măcar nu conștientizează la ce pericole a expus copilul, mai ales că fetita, timp de 2 săptămâni nu a stat nici la părinții lui, asa cum a declarat celor de la Protecția copilului, nici la el acasă, ci a fost plimbat ca un colet și îngrijit de o femeie care ii este prietena, iubita, amanta, colega sau naiba știe. Cum am aflat? Martorul lui a declarat la proces ca "fetita este îngrijită f bine, într o locuință care nu este a tatălui", de către acesta și o alta doamna. Evident ca a făcut apel și săptămâna viitoare se judeca. Peste 2 săptămâni se va judeca și ordonanta președințiala,pt ca ordinul de protecție este valabil doar pe o perioada de 3 luni. Am făcut tot ce este omenește posibil sa nu intervin în relația tata-fiica. Dar ce te faci cu un tată consumator de etnobotanice, psihopat, sociopat, iresponsabil, lipsit de empatie, care își folosește copilul doar ca forma de hartuire, copil căruia nu i a acordat niciun fel de importanta de când s a născut?

When a scris:

Greșește că-i da copilul? De parca v-ați referit la un bun care aparține strict mamei. Unde în lege e trecut faptul ca mama are dreptul de capul ei sa restricționeze accesul tatălui la copil?
Nu cumva au drepturi egale? Dacă da, nu cumva sfatul pe care l-ați dat mamei încalcă legea?
Acum mai mult timp am avertizat pe acest forum asupra consecințelor menținerii sau perpetuarii atitudinii de a considera o mare favoare permiterea unui părinte de a-și vedea copilul. Nah ca fix aici s-a ajuns, sa aibă câștig de cauza cel ce retine copilul mai mult.
Este complet împotriva binelui superior al copilului.
Doamna nu greșește ca nu încalcă drepturile copilului de a avea legături cu tatăl. În cazul de fata tatăl e cel care greșește smulgand copilul de lângă persoana pe care e obișnuit sa o vadă mereu.
Solutia legala ar fi ca mama prin ordonanță sa ceara stabilirea unui program provizoriu însă până atunci dacă tatăl vine nu are temei legal sa ascundă copilul sau sa nu îl dea.
Negocierea este cheia nu presiunea sau ascunderea copilului sau tratarea fostului partener ca un infractor fără drepturi.
Sa facă plângere la Protecția Copilului ca ce? Tatăl copilului ei vrea sa își vadă copilul, sa se joace cu el? Ca după ce a condus 600 de km nu mai conduce alte 300 sa ii pună viata în pericol?
E un copil care mai suge la san ocazional (asa ar fi normal la vârsta asta) nu care e exclusiv alăptat. Nu mai e sugar.
Asta ar pune paie pe foc. Mutatul copilului la 300 km, interzicerea tatălui sa îl vadă, plângerile la Protecția Copilului ca vrea sa îl vadă, nu sunteți alienatoare însă fiți sigura ca asa o sa păreți în instanta dacă faceți asta.

Asta voi face.

Martonze a scris:

Gina311, unica soluţie pt.Dvs.este deschiderea unei acţiuni, chiar mâine, luni,4 noiembrie 2019, prin Ordonanţă preşedinţială, pentru stabilirea domiciliului fetei la Dvs. Acţiunea o depuneţi la Judecătoria unde se dezbate divorţul.Nu mai aşteptaţi. Ordonanţa se judecă mai repede şi sentinţa e executorie. Dacă aveţi sentinţa de la Ordonanţă, vă puteţi lua copilul chiar şi cu executorul.

Revin cu noutăți.
Astăzi, soțul, sub pretextul ca vrea sa vadă fata (sugar, 1 an și 3 luni), a luat-o și a dus-o la localitatea lui de domiciliu, adică la 300 de km. Este a doua oara când face asta. Prima data, mi a adus o după 24 de ore. Acum nu răspunde la telefon.
Politia nu intervine, avocatul mi a spus ca este tatăl copilului și are dreptul. Suntem în proces de divorț. Luna asta, aștept ancheta socială, deoarece nu s a stabilit încă domiciliul copilului. Următorul termen îl am pe 4 dec. Fata a stat cu mine 24/24,7/7. Nu mai știu ce sa fac.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc. Nu doresc alienarea copilului de tată, dar nici traumatizarea fetei prin atâtea schimbări la o vârstă prea mică. Dacă am plecat din localitatea de domiciliu, am avut motive f întemeiate. Din păcate, trăim într-o țară în care mama și copilul nu beneficiază de niciun fel de sprijin din partea autorităților, iar alinierea superficială la legislația europeană nu face decât sa înrăutățească situația.

Martonze a scris:

Aşa se va întâmpla cum consideraţi Dvs. Domiciliul alternativ se stabileşte, hiar şi în ţările unde se practică demult, doar în cazul în care domiiliile părinţilor sunt apropiate, de preferinţă în aceeaşi localitate.

Bună ziua! Sunt în proces de divorț. În timpul căsătoriei, a rezultat o fetita care acum "face obiectul" unei dispute. Viitorul fost soț cere domiciliu alternativ, 2 săptămâni pe luna, în condițiile în care fetita are 1 an. Trebuie sa mentionez ca eu am ales sa părăsesc localitatea din cauza agresiunilor repetate la care eram supusa, în prezent locuind cu fata la 300 de km distanta de el, la părinții mei. Întrebarea mea este în ce măsură va avea el câștig de situație date fiind vârsta și sexul copilului, faptul ca este sugar, atașamentul fata de mine și de părinții mei, situația mea financiara stabila? Consider ca dreptul la vizita și posibilitatea de a merge în vacante, când va fi mai mare, sunt suficiente.