avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu copil sugar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu copil sugar

Bună ziua! Sunt în proces de divorț. În timpul căsătoriei, a rezultat o fetita care acum "face obiectul" unei dispute. Viitorul fost soț cere domiciliu alternativ, 2 săptămâni pe luna, în condițiile în care fetita are 1 an. Trebuie sa mentionez ca eu am ales sa părăsesc localitatea din cauza agresiunilor repetate la care eram supusa, în prezent locuind cu fata la 300 de km distanta de el, la părinții mei. Întrebarea mea este în ce măsură va avea el câștig de situație date fiind vârsta și sexul copilului, faptul ca este sugar, atașamentul fata de mine și de părinții mei, situația mea financiara stabila? Consider ca dreptul la vizita și posibilitatea de a merge în vacante, când va fi mai mare, sunt suficiente.
Cel mai recent răspuns: Gina311 , utilizator 16:26, 30 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aşa se va întâmpla cum consideraţi Dvs. Domiciliul alternativ se stabileşte, hiar şi în ţările unde se practică demult, doar în cazul în care domiiliile părinţilor sunt apropiate, de preferinţă în aceeaşi localitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc. Nu doresc alienarea copilului de tată, dar nici traumatizarea fetei prin atâtea schimbări la o vârstă prea mică. Dacă am plecat din localitatea de domiciliu, am avut motive f întemeiate. Din păcate, trăim într-o țară în care mama și copilul nu beneficiază de niciun fel de sprijin din partea autorităților, iar alinierea superficială la legislația europeană nu face decât sa înrăutățească situația.

Martonze a scris:

Aşa se va întâmpla cum consideraţi Dvs. Domiciliul alternativ se stabileşte, hiar şi în ţările unde se practică demult, doar în cazul în care domiiliile părinţilor sunt apropiate, de preferinţă în aceeaşi localitate.

Nu are nici o șansă, nici măcar de găzduire a copilului o noapte având în vedere vârsta foarte mică a copilului. Când va ma crește puțin va avea toate motivele să exercite un program de vizitare care să includă găzduirea copilului la locuința tatălui.
Revin cu noutăți.
Astăzi, soțul, sub pretextul ca vrea sa vadă fata (sugar, 1 an și 3 luni), a luat-o și a dus-o la localitatea lui de domiciliu, adică la 300 de km. Este a doua oara când face asta. Prima data, mi a adus o după 24 de ore. Acum nu răspunde la telefon.
Politia nu intervine, avocatul mi a spus ca este tatăl copilului și are dreptul. Suntem în proces de divorț. Luna asta, aștept ancheta socială, deoarece nu s a stabilit încă domiciliul copilului. Următorul termen îl am pe 4 dec. Fata a stat cu mine 24/24,7/7. Nu mai știu ce sa fac.
Da, ar putea sa tina copilul o perioada lunga de timp dat fiind faptul ca în acest moment aveți drepturi egale. Evident ca după o săptămână la tata nu va mai putea fi vorba de alăptat copilul fiind deja înțărcat.
ATI înțeles greșit ce înseamnă alienarea parentala. Dacă copilul ar fi mai mare și i-ați spune ca nu îl veți mai iubi pentru ca petrece timp cu tatăl lui asta ar fi alienare. Dacă copilul ar avea program de legături personale și dumneavoastră ați pleca cu el ca să nu își vadă tatăl atunci asta ar fi alienare. Faptul ca v-ați mutat cu copila înapoi la părinți și nu sunteți de acord cu domiciliu alternativ asta nu înseamnă alienare.
Va sugerez sa chemați tatăl la mediator. Din cauza distantei este imposibil sa aveți domiciliu alternativ însă puteți oferi mai mult timp în concedii, timp cu cea mica pe Skype, informații la câteva zile despre cea mica.
Cred din ce îmi povestiți ca tatăl se teme sa nu își piardă copilul. Cred ca dacă ii oferiți masuri practice și garanții ca relația va rămâne puternica în ciuda distantei se va liniști.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu următoarea situație : în prezent am ... Cristi49 Cristi49 Bună ziua, Am și eu următoarea situație : în prezent am depus o ordonanță prezidențială pentru stabilirea programului de vizita pentru copilul meu ... (vezi toată discuția)
Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti Alin_dany80 Alin_dany80 Buna ziua sant in divorț cu sotia nu imi permite sa imi vad copilul am dat-o in judecata cu ordonanța prezidențială și am avut câștig de cauză ... (vezi toată discuția)