Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la resedinta comuna. (mentionez din cauza unor motive nereale si neveridice). suntem separati de aproape 3 luni, prima luna s-a interesat foarte putin de bebelus, doar la insistentele mele, dupa care prin intermediul unor notificari ne-am pus de acord asupra unui program de vizita pana la pronuntarea divortului ( 2 ore sapt la dom mamei sau tatalui). Problemele au aparut de aici, el nu vrea sa urce la parintii mei, iar pe mine nu ma lasa sa insotesc copilasul la domiciliul lui. Bebelusul are 9 luni de zile. Astfel, am ales varianta spatiului public insa, dat fiind ca uneori este cald, sau ploua sau bebelusul doarme, am propus decalajul programului cu 1-2 h, cu acelasi interval orar. Nu intelege, si merge intruna sa depuna declaratie la politie cum ca ii este interzis sa vada copilul. Mentionez ca am dovezi despre faptul ca bebelusul a fost vazut ( inscris si foto). Oridecateori nu il las singur la domiciliul sau depune plangeri nefondate. Am propus doar 3 intalniri comune cu mine si cu bunicii doar pentru a reobisnui bebelusul cu acestia, au refuzat orice colaborare cu mine in acest sens. Acum a depus ordonanta presedentiala in vederea unui program de vizita. Cum este mai bine sa procedam dat fiind ca bebelusul este micut ?
Bebeluşul este alăptat la sân? De acest aspect depinde stabilirea programului de relaţii a sugarului cu tatăl său.
Dacă nu este alăptat, va putea să-l ia la domiciliul său fără prezenţa dvs.
Nu vad cum il reobisnuiti cu prezenta bunicilor daca asistati la vizita mai mult decat daca il incredintati acestora.
Pentru binele copilului, e indicat sa il incredintati bunicilor sau tatalui, fara prezenta dv., cat mai devreme in viata lui. Astfel, nu va fi un stres pentru copil, ci o normalitate sa petreaca timp in prezenta altor persoane decat dv., neinsotit.
Ii explicati ca sunt bunicii lui, ca va fi super-fain cu ei, ca il vor dragali si alinta si bla-bla si ca il veti intalni iar in 2 ore sau 3 sau 7.
E ok sa isi vada copilul si daca ploua sau daca doarme sau daca e cald. Nu poate copilul sa doarma la tata sau sa urle de oboseala la el? E scutit tatal de asta?
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa stabiliti un program de vizita cat de cat sigur si sa stabiliti, de comun acord cu tatal, ca atunci cand doarme, sunt conditii improppii sau alte motive, sa decalati programul.
Copilul poate sa stea si cu bunicii paterni, sunt tot bunici.
Pentru orele de alaptat e bine sa stabiliti programul intre sau la masa aceia sa ii dati lapte praf sau mancarea alternativa.
Puteti sa-l lasati si la bunicii paterni sa i-o dea ca nu le cade mana.
Indiferent ce stabiliti, inainte de toate e bine sa va ganditi LA COPIL SI BINELE LUI si abia dupa, la neintelegerile dumneavoastra.
Intrebare urgenta
maripirvu
Buna ziua! Am si eu o problema destul de mare.. sunt casatorita de aproape 2 ani si am un copil de 10 luni. In fapt am locuit cu sotul meu in acesti ani cam 3 ... (vezi toată discuția)