avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate ZLOTACRISTINA

Activitate ZLOTACRISTINA

Buna ziua,
Este vorba despre un barbat cu probleme psihice, internat intr-un sanatoriu de maximă siguranță. Deși sunt 3 expertize medicale ce recomandă legea 109 din codul penal - obligarea la tratament, plus 2 bilete de externare (fiecare după câte 5 luni de internare) care au aceeași recomandare, statul român tot insistă cu 110 - tratament obligatoriu și internare. Menționez că și reprezentanții sanatoriului unde a fost nevoit să revină bărbatul, medicul psihiatru, medicul psiholog și juristul au fost uimiți de decizia instanței și au stabilit că în luna martie 2024 vor propune instanței din Buzău eliberarea bărbatului. Pentru acel moment avem nevoie de un avocat cu experiență în astfel de cazuri care să îl reprezinte.
De asemenea menționez că este un om lucid, coerent, boala sa nu este foarte gravă, din păcate în urma consumului de substanțe ilegale a avut un episod psihotic în urma căruia a lovit un amic. Între timp partea vătămată și-a retras plângerea și deci s-a încheiat și procesul penal.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu exista o astfel de specializare/ ramura de drept distincta.Explicati care e speta pt a fi îndrumata..

Avocat specilizat pe drepturi și libertăți pentru persoane cu probleme psihiatrice dispus să preia cazul
Primul judecator pe drepturi si libertati a somat INML, altfel nu ar fi durat 1 luna jum sa iasa, ar fi durat 3 luni ca si prima expertiza. Nu stiu cine face plata dar aflu, multumesc.
Abuzul nu ne dorim sa il dovedim decat abia dupa externarea de la Sapoca ptc ii fac f mult rau, doar ptc a spus la audiere ca este internat intr-un mediu "ostil", psihiatra l-a medicat extra sa il tina adormit cam tot timpul.
Abuz la libertatea unui om cu tulburare mentala internat abuziv la Sapoca sectia 3 Psihiatrie - 110 Cod Penal. Deși sunt 2 exeprtize INML ce recomanda legea 109 din codul penal : tratament obligatoriu, plus biletul de externare de la Obregia cu aceeasi recomandare, la ultima audiere judecatorul a cerut un supliment la a doua expertiza INML. Ce e de facut?

Din pacate avocata a pierdut 3 saptamani pentru ca nu s-a gandit sa sune zilnic la judecatorie si la INML sa afle statusul. Si nu doreste sa depuna o cerere la judecatoria sectorului 2 sa ceara judecatorului sa someze INML sa se grabeasca cu suplimentul. Intre timp omul este abuzat la Sapoca de catre personal pentru ca la audiere a declarat ca este ostil mediul din sanatoriu.
Ce se poate face mai mult?
Se poate să înființez un PFA, deși la ANAF figurez pe cazierul fiscal cu un srl declarat inactiv din decembrie 2018?
Menționez că funcționez pe contracte de drepturi de autor și nu vreau să radiez încă srl-ul declarat inactiv (declarat inactiv ptc am uitat să depun un bilanț, nici nu am prea avut activitate pe el)
Dacă nu se poate,
este posibil să înființez un alt srl cu aceleași coduri CAEN ca cel declarat inactiv?
Ce îmi doresc este să pot emite facturi, sunt situații în care clienții refuză ctr drepturi de autor, de asemenea nu doresc să plătesc amenzile la ANAF încă, aș aștepta să treacă 3 ani de la declararea inactivității și poate ANAF va radia acest srl.
Care este procedura pentru achiziționarea unui apartament care este ipotecat?
Bună ziua,
doresc să aflu pașii pentru achiziționarea unui apartament ipotecat, ipoteca urmând să fie radiată achitând creditul parțial prin suma pe care o va primi proprietarul prin vânzarea apartamentului și parțial din surse proprii.
Aș dori să aflu și la ce anume să fiu atentă și ce clauze să trec în ante-contract și contract de vânzare-cumpărare. Menționez că eu cumpăr acest apartament ipotecat cu plata integrală de-o dată,nu-mi fac credit.
Mulțumesc
Bună seara,
- srl-d (cu un singur asociat) a fost declarat inactiv de către ANAF în luna decembrie 2018, ptc nu am depus bilanț și declarații din 2017
- ONRC nu a cerut dizolvarea
- cf ANAF nu apar cu obligații restante la buget
- la DITL nu mai apare sediul social ptc a expirat
- cf actelor contabile am de plată 500 lei impozit pe venit și 1200 lei accesorii

Care este cea mai bună variantă?
- să plătesc amenzile de la ANAF (pe bilanț 1500 lei și declarații 500 lei), să fac cererea pt redeschiderea srl-d, pe care apoi trebuie să îl transform în srl, să adaug 3 coduri caen noi, să schimb sediul social....
- să aștept radierea firmei din partea ANAF, dacă există o lege și nu e doar un zvon
- să plătesc amenzile ANAF, să cer dizolvarea la ONRC și să-mi deschis srl nou?
da
multumesc foarte mult pt detalierea pasilor
Multumesc,
dar demisia unde o depun? le-o dau personal? la sediul social (care este la mine acasa :))?
Bună dimineața,
doresc să știu care sunt pașii prin care președintele unui ONG renunțăla calitatea de președinte precum și cea de membru,
pe de o parte care sunt pașii în cadrul ongul-ui și pe de altă parte ce documente trebuie depuse ulterior la judecătorie,
Am întrebat la Judecatoria sectorului unde a fost înregistrat ong-ul și mi s-a spus să înaintez la următoarea AGA o cerere de demisie....