Buna seara .As vrea sa aflu daca :
1. in afara de presedinte ,mai poate cineva deschide actiune judecatoreasca impotriva unui datornic catre asociatia de proprietari,in speta ma gandesc la administratorul contabil -care lucreaza efectiv cu sume,cu explicatii...
2.daca hotararile unei adunari generale contestate de catre un proprietar caruia instanta i,a dat castig de cauza ,insa cauza se afla
-nesolutionata inca - la Curtea de apel ,isi urmeaza cursul pana cand si Curtea de apel isi impune punctul de vedere .Multumesc
Buna ziua . Exista autorizatie de constructie ,certificat de urbanism,proiect de executie din 2003 ,pentru constructia unei sarpante peste etajul patru al unei scari de bloc .La momentul respectiv ,din patru tronsoane ale scarii respective ,s-a construit sarpanta,doar peste trei tronsoane ,unul ramanand fara sarpanta .Acum,si tronsonul in cauza ar dori sa execute sarpanta ,Se poate -si in ce mod- prelungi valabilitatea documentatiei ( autorizatie,certificat de urbanism,proiect....) din 2003 ,pentru a se executa acum aceasta operatiune de acoperis peste tronsonul care nu a executat atunci ! Multumesc
Sigur asa scrie la lege.Sa înțeleg a fi valabila prevederea cu 20% ? Nu se va întâmpla. Mai exact ,cine organizează a.g ?
ynocentta a scris:
Conform disp L nr 196/2018 adunarea generala poate fi convocata de catre presedinte,comitet executiv sau de catre minimum 20% dintre membrii proprietari
Adunare generala
Buna ziua.
O asociatie de proprietari a organizat in 2022 adounarea generala anuala cu punct pe ordinea de zi ,alegerea noii conduceri,expirand mandatul actualei conduceri .Apare un intervenient voluntar care considera ca adunarea generala nu a intrunit temeiul legal pentru organizare si instanta ii da dreptate .Datorita termenelor mari date de instantele de judecata in speta , s-a ajuns cu hotararea in 2023. Cine oganizeaza adunarea generala anuala in 2023 avand in vedere nevalidarea hotararilor adunarii generale ? Multumesc .
Buna ziua .
O scara de bloc doreste sa treaca de la o asociatie la o alta .
Exista acordul tuturor locatarilor care doresc mutarea ,exista si acordul asociatiei mama pentru transfer .In legea 196/2018 ,prevederile privind afiliere-dezafiliere nu imi sunt foarte clare .Va rog sa imi aratati calea legala de urmat .Multumesc
Sentintele civile "zac " in rafturi la executorul judecatoresc,ptr ca nu are ce si de unde sa ia ,Ocpi ul nu inregistreaza privilegiul imobiliar....,chiar nu stiu care este calea de urmat ! Multumesc .
Buna ziua, Un proprietar are datorii mari catre asociatia de proprietari , datorii care se acumuleaza constant pentru ca el nu achita de ani buni cotele lunare .Problema este ca sunt sentinte judecatoresti ,ele se afla in executare silita insa nu are executorul de unde sa ii ia banii !!! Nu are venit,traieste din stipendii de la copii ....Nu pot depune privilegiu imobiliar pentru ca apartamentul nu este intabulat si Ocpi ul nu imi primeste cererea ! Aceasta este speta si as dori sa imi transmiteti ce cai ar fi de urmat pentru deblocarea acestei situatii .Multumesc,