avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala Buna ziua. O asociatie de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala Buna ziua. O asociatie de proprietari a organizat ...

Adunare generala
Buna ziua.
O asociatie de proprietari a organizat in 2022 adounarea generala anuala cu punct pe ordinea de zi ,alegerea noii conduceri,expirand mandatul actualei conduceri .Apare un intervenient voluntar care considera ca adunarea generala nu a intrunit temeiul legal pentru organizare si instanta ii da dreptate .Datorita termenelor mari date de instantele de judecata in speta , s-a ajuns cu hotararea in 2023. Cine oganizeaza adunarea generala anuala in 2023 avand in vedere nevalidarea hotararilor adunarii generale ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:44, 13 Februarie 2023
Conform disp L nr 196/2018 adunarea generala poate fi convocata de catre presedinte,comitet executiv sau de catre minimum 20% dintre membrii proprietari
Sigur asa scrie la lege.Sa înțeleg a fi valabila prevederea cu 20% ? Nu se va întâmpla. Mai exact ,cine organizează a.g ?

ynocentta a scris:

Conform disp L nr 196/2018 adunarea generala poate fi convocata de catre presedinte,comitet executiv sau de catre minimum 20% dintre membrii proprietari

Hotărârea instantei a devine definitiva și irevocabila in termen de 30 de zile de la data comunicării. Răspunsul d-nei Grigore scuze, Inocentta e evaziv întrebați un avocat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2023
Albero, utilizator
Si ce ati vrea sa va raspundem, decat ceea ce este prevazut in L 196/ 2018. art. 47....
Pai urmati aceeasi procedura pe care ar urmao si presedintele sau com. ex. :
Trebuie sa aveti acces la dosarul de infiintare al asociatiei, sa stiti cati membri fondatori mai aveti in asociatie in acest moment, apoi:
Convocator:
- cu ordinea de zi;
- data si locul desfasurarii AG;
- data si ora reconvocarii AG.
In plus, intocmiti un Tabel nominal cu membrii asociatiei si semnatura acestora ca au fost anuntati cu cele de mai sus;
Daca aveti si membri care nu pot fi anuntati (plecati din localitate, etc.
veti fi nevoiti sa le trimiteti cate o scrisoare recomandata cu AR cu toate informatiile afisate privind desfasurarea AG.
Cautati si ... intervenient voluntar..., sa faca parte si dumnealui dintre cei care "lucreaza" la pregatirea AG.
Procedati chiar asa cum prevede Legea si instanta, dupa verificarea procedurii o sa va valideze hotararile luate in AG.
Vedti, sa fie multumit si Gica, cel pentru-contra.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ședința generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 In convocatorul de ședința a adunării generale a proprietarilor este precizat următorul aspect: - in caz de neprezentare a mai mult de 50+1 in vederea ... (vezi toată discuția)
Legalitatea presedintelui Niculescu Gella Niculescu Gella Cum poate fi sancționat comitetul executiv al asociației de proprietari care a ales președinte al asociației fără să convoace adunarea generală? Are ... (vezi toată discuția)
Noua lege nr.196/2018 nu mai permite șefilor de asociații de proprietari să mai voteze en-gros în numele altora (zeci și sute de Împuterniciri nu mai pot fi legale) ! flory_mr flory_mr Vedeţi conținutul art.49 din Legea 196/2018, referitor la faptul că șefii Asociațiilor din România nu mai pot veni cu zeci sau sute de Împuterniciri ... (vezi toată discuția)