avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate Fledermaus

Activitate Fledermaus

Vă mulțumesc foarte mult amândurora pentru informații dar mai ales pentru disponibilitate.

Toate cele bune!
Nu, nu există niciun acord. Și tocmai datorită faptului că avem un copil împreună, doresc păstrarea numelui. pentru a avea același nume cu copilul.
Iar avocatul german mi-a explicat că eu am o identitate și un nume dobândit pe care nimeni nu mă poate obliga sa mi-l schimb dacă eu nu doresc. Că nu este necesar acordul fostului soț pentru a-mi menține o hotărâre, respectiv numele.

Alte demersuri aș vrea sa le evit mai ales că nu vin în țară.

Să înțeleg că dreptul de a-mi păstra numele după divorț, dobândit în instanța din Germania, chiar și nefiind exprimat în hotărâre, nu îmi va fi recunoscut în Romania automat prin recunoașterea hotărârii definitive?
Deci nu se va aplica automat art 383 Cod Civil (3) Dacă nu a intervenit o înţelegere sau dacă instanţa nu a dat încuviinţarea, fiecare dintre foştii soţi poartă numele dinaintea căsătoriei?

Nu as vrea sa ma trezesc cu surprize cand imi schimb cartea de identitate cu acest articol.
Divort Germania - pastrarea numelui nu a fost discutata

Buna ziua, intrebarile mele sunt legata de pastrarea numelui dupa pronuntarea divortului in Germania.
In hotararea de divort nu este nicio mentiune cu referire la pastrare numelui din timpul casatoriei sau revenirea la numelui de dinaintea casatoriei. Niciun acord, nicio incredintare din partea instantei.
Potrivit legii din Germania dupa divort daca nu exista incredintare/acord /mentiune NU se revine automat la numele anterior.
Eu doresc mentinerea numelui.
Intrebare:
Ce se intampla la recunoasterea hotararii de divort in Romania?
Ce se intampla cand imi voi schimba carea de indentitate la expirare?

Va multumesc!
Bună ziua. Se poate face partajul în străinătate pentru un apartament din România? Dacă da, va rog exact articolul de lege. Menționez ca și divorțul se face în străinătate, ambele părți locuind acolo. Va mulțumesc.