avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj străinătate bun imobil România
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj străinătate bun imobil România

Bună ziua. Se poate face partajul în străinătate pentru un apartament din România? Dacă da, va rog exact articolul de lege. Menționez ca și divorțul se face în străinătate, ambele părți locuind acolo. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 19:57, 31 Octombrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul se poate soluționa în strainatate doar daca ati cerut prin cererea de divorț și partajarea bunurilor comune. In caz contrar, avem 2 procese distincte iar potrivit normelor civile cererea se partaj este de competența instanței în circumscripția căreia se află situat bunul imobil. Luati legatura cu un avocat de pe forum cu care să colaborati pentru partaj astfel încât să vă reprezinte acesta si sa nu mai fie nevoie de veniti personal in tara.
Doar in Romania puteti face partajul pentru imobilele din Romania si potrivit legii romane.
Cautati avocat in Romania daca nu doriti sa va prezentati personal.
Nu puteți solicita, nici prin reducere la
absurd, în străinătate partajarea bunurilor imobile aflate în România!
Dacă intentați acolo divorț și partaj, instanța din străinătate va invoca din oficiu excepția necompetenței generale cu privire la petitul privind partajul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu comun - resedinta comuna tantzat tantzat Cum se face partajul daca sotii au resedinta comuna (nu domiciliu) in strainatate? (vezi toată discuția)
Cum pot sa incep un divort? TERI4EVER TERI4EVER am o intrebare m am casatorit acum 4 ani iar casnicia noastra nu functioneaza ,vreau sa pornesc divortul da nu stiu ce imi trebuie si cum sa o fac.momentan ... (vezi toată discuția)
Competenta partaj bunuri comune diana22 diana22 in cazul unui partaj bunuri comune, in care sunt mai multe bunuri aflate in localitati de circumscriptii diferite, ce instanta este competenta? (vezi toată discuția)