avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate Nemteanu Victoria

Activitate Nemteanu Victoria

ASTA STIU.
INTREBAREA MEA ESTE : DACA SE SUSPENDA DIN FUNCTIA PUBLICA LA CERERE PENTRU PERIOADA MAXIMA PREVAZUTA DE LEGIUITOR, DEVINE SAU NU INCOMPATIBIL PRIVIND REMUNERAREA DINTR-O FUNCTIE PUBLICA CONTRACTUALA PE CARE SA O OCUPE PRIN CONCURS?



Cornel Vasile a scris:

Legea 161/2003
Art. 94.
(1) Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică.

(2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice;
...

BUNA ZIUA!
POATE FI OCUPAT UN POST DE NATURA CONTRACTUALA RAMAS VACANT CA URMARE A ALEGERII INTR-O FUNCTIE DE DEMNITATE PUBLICA....DE CATRE UN FUNCTIONAR PUBLIC.....POSTURI AFLATE IN CADRUL ACELEIASI UNITATI DECONCENTRATE? Poate fi prin suspendare din functia publica, cu delegare din partea conducerii unitatii...sau ocupare prin concurs....
Bună ziua!
Fiica mea, studenta la Medicina, a obţinut o hotărâre judecătorească in 2019 prin care tatăl ei este obligat de către instanţă să îi plătească pensie de întreţinere pe toată perioada de studii, inclusisiv plata acesteia de la data depunerii actiunii, respectiv luna octombrie a anului 2018. Faptul că domnul în cauză este cadru militar activ al M.Ap.N. este un lucru pozitiv, în sensul în care poate efectua această obligaţie.

Intrebarea este următoarea:
cum se aplica si cum se calculeaza acest titlu executoriu, în sensul în care, fiixca mea aprimit în cont suma de 730 ron ca pensie de întreţinere iar...ca parte din totalul pensiei datorate ca datorie/debit a primit doar suma de 180 ron. Calculand usor... si estimativ..din luna octombrie a anului 2018 pana la data punerii in executare, respectiv octombrie 2019 avem 12 luni. Inmulţite cu un eventual 730 ron/luna iese suma datorata de 8.760 ron. La această sumă se adună cheltuielile de judecată 380 ron şi 500 ron taxa executorului judecatoresc...si avem suma de 9.640 de recuperat.
Ma intreb...cum se poate ca sa primească doar 180 ron din 9.640 ron?
In acest ritm...o sa isi bata joc de fiica lui.....in 54 de luni??

La cadrele militare, salariul este format din salariul de incadrare (de unde se trage 25% pensia de ]ntreínere) +sporuri+norma de hrana.
In cazul de faţă, suma datorată de 9.640 de ron cum ii recuperam?????
intreb pentru ca sincer, am un dubiu ca la nivelul contabilitatii unitatii militare sa nu fi facut un <<artificiu>>...cunoscand caracterul acestei persoane....!
Sau...executorul judecătoresc să nu fi procedat în interesul fiicei mele_?????

Bună ziua!
Ce poate face un funcţionar public de executie faţă de care directorul unităţii (alt funcţionar public, de conducere) face presiuni ca să "părăsească" de bună voie postul pe care îl deţine (obţinut "pe bune" prin concurs) şi să plece pe un post de personal contractual, prin concurs, în cadrul aceeaşi unităţi deconcentrate_?
Precizez că acest director general este într+o cursă acerbă de a face/avea în organigrama instituţiei posturi vacante de categoria funţionarilor publici, pentru a aduce persoane după bunul său plac.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!