avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters58989

Activitate ContSters58989

Răspuns la discuția admitere inm 2010
valensa a scris:



[ link extern ]

ce e?
Răspuns la discuția admitere inm 2010
gunnar15 a scris:

"eu zic ca trebuie luata in consideratie si notiunea de act sexual...chiar daaca are o disfunctie sexuala tot act sexual este daca implica sexul sau actiuni asupra sexului,deci nu e tentativa...asa vad eu "

pai nu implica sexul sau actiuni asupra sexului, pur si simplu nu reuseste nicio satisfactie, se defecteaza instrumentul sexual in acel moment sau devine inapt intervalul ala.. :))

si hai sa lasam discutiile pe probleme de gramatica sau alte teme

actul sexual nu implică neapărat şi obţinerea de satisfacţii sexuale. dacă ai început actul sexual nu mai poţi să dai înapoi.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
cu memoriul ce se mai aude?
ca fapt divers. ştiu că nu o să rezolve nimic...
Răspuns la discuția admitere inm 2010
rares.serban a scris:




pardon. exemplul 2 şi 3 se cheamă tentative perfecte.

faci confuzii intre clasificarile tentativei

vă recomand cu căldură art.20-22 c.pen. apoi vedem cine se înşeală :)
tentativa relativ improrie e la art.20 alin.2 vedeţi acolo singurele cazuri de tentativă relativ improprie.
cele date exemplu de dumneavoastră sunt tentative perfecte, când acţiunea se produce în totalitate dar rezultatul nu este cel pe care şi l-a propus infractorul
Răspuns la discuția admitere inm 2010
rares.serban a scris:

La a doua varianta avem o tentativa relativ improprie deoarece cauza care impiedica producerea rezultatului se situeaza in timp anterior inceputului executarii actiunii (cauza fiind disfunctia sexuala). Parerea mea...:)
Si, da. Nu se incadreaza la tentativa imperfecta, deoarece executarea a fost realizata in intregime, insa rezultatul nu se produce din cauza " suferintei" omului:D


am sa incerc sa va lamuresc putin cu tentativa asta
pt a fi vorba de o tentativa relativ improprie nu este neaparat ca impiedicarea producerii rezultatului sa se situeze in timp inainte de savarsirea faptei. Un exemplu clasic:
faptuitorul incearca sa-si impuste rivalul insa
1. arma este defecta si nu expulzeaza glontul --- cauza neprod. rez. este anterioara
2. victima se fereste si astfel nu "incaseaza" glontul - cauza....... concomitenta
3. victima impuscata este dusa de urgenta la spital si este salvata de medici - cauza............. ulterioara
In toate aceste situatii avem de-a-face cu tentativa relativ improprie.
In cele doua exemple date de voi ( cu violul) avem de-a-face cu aceeasi tentativa relativ improprie ( care se pedepseste) . La primul exemplu este clar iar la cel de-al doilea nu rezulta ca faptuitorul are o disfunctie permanenta ci doar una conjuncturala ( ca in exemplul cu pusca defecta), astfel ca este tentativa de viol.







pardon. exemplul 2 şi 3 se cheamă tentative perfecte.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
gunnar15 a scris:

deci inca o grila cu seriose obiectii (cu tentativele) si cred ca mai gasim

si totusi...de ce au procedat diferit fata de ceilalti 4 ani anteriori cat am verificat..
in sensul ca nu au mai afisat 2 liste candidati admisi si respinsi si de ce s-au obosit sa claseze candidatii in ordinea punctajului si apoi alfabetic, ce au urmarit?
ceva e ambiguu si trebuie precizat express cine participa mai departe la testul logic
o vaga speranta...

cred că cele două liste or să apară după contestaţii... de sperat şi eu sper :).. dar...
Răspuns la discuția admitere inm 2010
una peste alta anul ăsta nu mai intrăm la inm....
Răspuns la discuția admitere inm 2010
gunnar15 a scris:

discutabil... ciobanu si boroi precizeza clar " ca nu poate avea ca obiect lamurirea unei probleme de drept .. totusi in ceea ce priveste stabilirea continutului legii straine, art. 7 al. 1 din L. 105/1992 face referire la atestari obtinute din partea organelor statului care au edictat-o si la avizul unui expert.
eu interpretez ca se admite exceptie in acest caz

alea sunt probleme de drept internaţional privat. şi are în vedere alte chestiuni. ar trebui să îţi explic cum stă treaba cu lex fori etc etc. încerc să fac un rezumat alea sunt un fel de probleme prejudiciale- deci care premerg procesul propriu zis al fondului... nu cred că m-am făcut înţeles dar sunt sigur că aţi discutat problema asta al drept internaţional privat.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
gunnar15 a scris:

dar tentativa intrerupta? se pune in executare hot. de a savarsi un viol se incepe executarea se realizeaza constrangerea si faptuitorul este inlaturat de un trecator cand se pregatea sa inceapa actul sexual... cum incadrati?
si cea cu expertiza in materie procesual civila care nu poate viza probleme de drept ?


în leg cu cea de la procedură civilă... daţi exemplul cu legea străină... judecătorul român aplică decât legea română. în codul de procedură civilă se arată că expertul hotărăşte decât cu privire la „fapte”...
Răspuns la discuția admitere inm 2010
rino83 a scris:

vali_mic a scris:

rino83 a scris:

vax a scris:

rino83 a scris:

la grila cu violul, tocmai asta e sensul raspunsului (ca tentativa la viol poate cunoaste si alte forme)...daca il elimini pe "NU: atunci enuntul va suna "este posibila decat tentativa perfecta" si atunci enuntul ar fi fost fals...in aceeasi eroare am fost si eu la raspuns, exprimarea m-a indus in eroare.

Cred ca interpretezi gresit acel "nu" din enunt.
Pusa cap la cap, urmatoarea propozitie au considerat cei din comisie ca este adevarata: In cazul infractiunii de viol nu este posibila decat tentativa imperfecta.
Propozitia spune ca in cazul infractiunii de viol singura forma de tentativa ce poate fi retinuta este cea imperfecta. Adica nu este posibila tentativa perfecta la viol. Ceea ce este adevarat.


si daca enuntul suna "in cazul infractiunii de viol este posibila decat tentativa imperfecta" era fals nu? fiindca e un sens antagonic celui din grila, nemaifigurand NU-ul.

păi altă formă de tentativă nu este posibilă! decât cea imperfectă...


Tentativa intrerupta ce are? nu merge in practica?

nu merge. şi am explicat de ce. violul se consumă imediat ce a început actul sexual(infr cu consumare imediată) tentativa imperfectă presupune existenţa unui rezultat separat de activitatea infr...