avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Activitate Tania 758

Activitate Tania 758

Răspuns la discuția Hartuire vecin
Cel mai probabil acolo vom ajunge, Ieri am fost sunata de seful blocului ca acest individ, la adunarea anuala a locatarilor, a adus in discutie ca in apartamentul lui tata locuieste cineva si ca este deranjat de zgomot, gen a auzit ca chiriasul a tras scaunul in bucatarie. A incercat sa-si caute aliati printre vecini dar fara succes. Chiar seful blocului mi-a spus ca acest om nu este normal. De altfel toti vecinii se feresc de el pentru ca este un om rigid si ciufut caruia ii place sa faca legea. Culmea e ca nu suna niciodata la politie sa reclame galagie in apartament. Nu are ce sa reclame: nu se fac chefuri noaptea sau nu sar copii sau alte zgomote contante care iti ajung la nervi. Nici macar pe mine nu ma suna. Reclama doar la seful blocului sau la asociatie. Daca va afecta chiriasul iar acesta se va muta, voi cauta alti chiriasi pe care la fel nu ii va accepta. Si atunci am sa-i dau tare in instanta.
Discuție Hartuire vecin
Buna ziua. Am si eu o problema cu vecinul care locuieste sub apartamentul tatalui meu.
Oricine ar locui acolo, vecinul de jos face reclamatii si remarci ca aude galagie. De o saptamana s-a mutat un chirias in acest apartament si deja am fost sunata de la asociatia de proprietari ca vecinul de jos a contactat-o pt a se plange ca aude zgomot.
La inceputul anului, nepoata mea, avand Covid, a stat o saptamana acolo si i s-a facut observatie din partea vecinului de jos ca o aude. In urma cu trei ani a stat un verisor de-al meu acolo si aceasi problema.
Tatal meu care e decedat de 4 ani, a avut aceesi problema cu el. Facuse chiar o psihoza si devenise paranoia. A fost internat la psihiatrie din pricina acestui vecin. Ii era foarte frica de el, Nu isi mai pregatea de mancare, nu mai vroia sa faca nimic din lucrurile casnice, lucruri firesti pe care fiecare din noi le facem in proprietatea noastra, de frica sa nu cumva sa faca galagie. Problemele mintale ala tatalui meu i-au fost declansate de acest vecin.
Este o problema extrem de delicata si nu stim ce putem face. In acel apartament nu poate sa stea nimeni. Deja ne simtim hartuiti. Va rog sa imi spuneti ce putem face in acest caz. Sa facem plangere la politie?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția Succesiune
Mulțumesc frumos pentru răspuns dna avocat raluk0207 si dna avocat Stoica Ioana.
Discuție Succesiune
Buna ziua. As avea si eu o problema.
Tatal meu a divortat de cea de-a doua soție in 2007. S-a facut partajul apartamentului pe care acestia 2 i-l detineau tatăl meu platind jumatate din valoarea apartamentului fostei soții. Banii necesari eu i-am dat tatalui meu. Apartamentul a revenit in totalitate tatalui meu.
Tatal meu a decedat anul trecut si acum suntem pe cale de a face succesiunea, eu având inca doi frati.
Eu nu am facut nici un act care sa conteste ca eu am dat banii pt partaj.
Imi puteți spune va rog in aceasta situație cum se va proceda?
Mentionez ca toata lumea din anturajul nostru stie despre acest lucru (banii dati de mine).
Va multumesc in avans pentru raspuns.
Succesiunea este facuta. La toți li se cuvine 33.3%. Dar ea imi interzice intrarea in casă refuzand sa imi dea o cheie.

Liliana Gradinaru a scris:

Domiciliul unei persoane este unde locuieste in mod constant, nu unde vine in vacanta... e discutabil aici.
Fiecare persoana poate sa isi desfasoare viata privata in locuinta lui, aceasta insemnand inclusiv ca poate primi pe cine doreste.
Daca sora a investit in apartament, aceste cheltuieli se vor deduce la partaj in functie de cum anume se va imparti sau atribui, cui etc.

Buna ziua
In cazul in care persoana ramasa in apartament a investit in imobilul care in acte ramane mai multor persoane, cum se va proceda in procesul de iesire din indiviziune? In sensul de plată?