avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. As avea si eu o problema.
Tatal meu a divortat de cea de-a doua soție in 2007. S-a facut partajul apartamentului pe care acestia 2 i-l detineau tatăl meu platind jumatate din valoarea apartamentului fostei soții. Banii necesari eu i-am dat tatalui meu. Apartamentul a revenit in totalitate tatalui meu.
Tatal meu a decedat anul trecut si acum suntem pe cale de a face succesiunea, eu având inca doi frati.
Eu nu am facut nici un act care sa conteste ca eu am dat banii pt partaj.
Imi puteți spune va rog in aceasta situație cum se va proceda?
Mentionez ca toata lumea din anturajul nostru stie despre acest lucru (banii dati de mine).
Va multumesc in avans pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Tania 758 , utilizator 18:12, 11 Noiembrie 2019
În principal se va proceda in sensul dezbaterii succesiunii după tata.
Dacă frații dvs recunosc aceasta contribuție a dvs si sunt dispuși să dea declarații de renunțare la succesiunea tatălui, dvs veti fi unica moștenitoare și proprietara a apartamentului.
Dacă nu, și frații își pretind dreptul legal de moștenitori....ghinionul dvs.
Va trebui să vă adresați instanței pentru dezbaterea moștenirii și pentru ieșirea din indiviziune cu frații.
Succesiunea trebuie dezbatuta dupa tata.

Daca fratii dvs renunta la succesiune, sunteti unica succesoare, dupa tatal dumneavoastra.

Declaratiile de renuntare la mostenire trebuie perfectate in fata notarului public.

Renuntarea la succesiune vizeaza intreaga succesiune.

Daca survin divergente intre coerezi, veti investi instanta de judecata.

Puteti proceda oricand la imparteala, intrucat nimeni nu este tinut sa ramana in indiziune.

Succes!
Mulțumesc frumos pentru răspuns dna avocat raluk0207 si dna avocat Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune loredana69 loredana69 tatal meu a decedat .putem dezbate pt inceput succesiunea la un cec de 10000lei ?la dezbatere vinim eu si fratele meu(din prima casatorie)si sotia tatalui.cat ... (vezi toată discuția)
16 % cota mostenire Mostenitor1q Mostenitor1q Buna ziua Pana acum un an jumatate din apartamentul bunicii mele(legal mama mea prin infiere)era pe numele meu. Jumatate din apartament pe numele meu ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)