tatal meu a decedat .putem dezbate pt inceput succesiunea la un cec de 10000lei ?la dezbatere vinim eu si fratele meu(din prima casatorie)si sotia tatalui.cat ne revine fiecaruia?eu nu pot dovedi ca e bun propiu al tatalui si nici sotia ca e bun comun desi tatal era pensionar militar cu o pensie de 1700 iar sotia pens medical cu 450lei.acesti bani erau stransi de tata pt zilele de dupa ce nu va fi adica inmormantare si toate celelalte.
Dezbaterea succesiunii reprezinta operatiunea ce poate surveni in cazul decesului autorului, finalizandu-se cu elibererarea unui certificat de mostenitor, in caz ca exista acordul tuturor coerezilor in acest sens.
Altminteri, instanta de judecat constata calitatea de succesor, odata ce mostenirea a fost acceptata tacit , sau expres ,printr-o declaratie data in fata notarului public, in termen de 6 luni de la moarte.
Dupa acest moment , se poate proceda la imparteala anumitor bunuri cuprinse in masa succesorala ( aceasta suma de bani a tatalui dumneavoastra, transmisa fiilor, cat si sotiei , daca nu sunt straini de succesiune prin neacceptare sau renuntare ).
Cu privire la alte bunuri , poate fi mentinuta starea de indiviziune.
Procedura prealabila derulata in fata notarului public este obligatorie, in materie de succesiuni, asadar , in lipsa acesteia, actiunea poate fi respinsa ca inadmisibila, exceptia putand fi invocata chiar si din oficiu , de catre instanta de judecata.
Succes.
dvs si fratele veti lua jumatatea din bunurile tatalui dvs in cote egale de 3/4 fiecare iar restul de 1/4 apartine sotiei supravietuitoare. si banii se vor imparti in acelasi mod.
Succesiune
Tania 758
Buna ziua. As avea si eu o problema.
Tatal meu a divortat de cea de-a doua soție in 2007. S-a facut partajul apartamentului pe care acestia 2 i-l detineau ... (vezi toată discuția)
Legea succesiunii
AndreeaSc88
Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)