Buna seara,
As avea o nelamurire, in situatia mea sunt insarcinata in 20 saptamani si momentan sunt in concediu medical pt ca starea mea fiziologica e urmatoarea( stari de greata continue si episoade de voma zilnice..) aceasta stare e prezenta inca din saptamana 5 de sarcina.. medicul ginecolog mi-a eliberat scrisoare in care imi recomanda concediu de risc maternal. Am trimis-o pa medicul de medicina de la servici si am primit o evaluAre in care acesta specifica ca imi modifica anumite conditii de munca Si ca sunt apta pt munca. Aduca nu e niciun risc pt gravida la locul de munca. Eu ma intreb , oare medicul ginecolog ar putea sa imi acorde concediul de risc si in situatia asta? Pt ca starea mea fiziologica clar nu e “ apta” pt a merge la munca. Multumesc.
Momentan nu merg la munca, sunt in CO normal, insa recomandarea dr-lui specialist a fost concediu de risc maternal, insa cei de la servici in urma evaluarii nu au tinut cont de acest aspect precizand ca pot ramane la locul de munca pt ca nu sunt riscuri pt securitatea salariatei gravide cu propunerea unor modificari( alternarea pozitiei de lucru ortostatic/ sezand, program de 6 h, evitarea ridicarii de greutati.).. cred ca aceasta evaluare a fost o evaluare “standard” doar din pctul lor de vedere nicidecum sa tina cont de starea mea de sanatate imprevizibila( care inca se deruleaza cu episoade de voma pe tot parcursul zilei, stari de ameteala, slabiciune si oboseala) cat si de evolutia sarcinii care poate fi afectata la randul ei de starea mea. Vreau sa mai precizez ca la locul de munca 4 h zilnic sunt singura, baia proprie nu exista iar alimentatia mea ar trebui sa fie( mese mici si dese), in conditiile in care in spatiul unde imi desfasor munca totimpul exista cineva fiind un spatiu deschis publicului.Una din regulile principale “ Clientul e prioritar”.... imi cer scuze pt ca am scris atat de mult. Cum spuneam Ma simt foarte neandreptatita si tratata cu “0”respect.
Imi cer scuze, am aflat ulterior la ce va refereati cand ati scris despre grupurile sensibile. Insa vreau sa va intreb altceva. Doctorul meu specialist in urma controalelor mi-a emis o adeverinta in care specifica un diagnostic referindu-se strict la sarcina mea cu recomandarea repausului total si care deserveste medicului de la medicina muncii. Acesta din urma nu a mentionat nimic despre acest aspect si nu a tinut cont de recomandarile med specialist in raportul de evaluare. Poate fi acesta un motiv pt mine pt a cere reevaluarea? Mentionez ca medicul de medicina muncii a luat in calcul doar locul de munca nicidecum starea mea de sanatate in timpul sarcinii cat si riscurile sarcinii.
Multumesc,
Dar la ce va referiti cand ati scris , citez” inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;“ ?
Buna,
As avea o intrebare. In cazul in care ma simt neindreptatita de catre medicul de medicina muncii din cadrul firmei unde sunt angajata, as putea sa apelez un alt medic de medicina muncii, pt a-mi reevalua riscurile la care sunt supusa atat eu cat si sarcina mea?. Mi se pare incompleta fisa de evaluare efectuata de catre acestia in comparatie cu fisa postului( asta daca se ia in considerare si fisa postului de la angajare).
Buna, eu nu am discutat cu cei de la medicina muncii. Ce as putea rezolva daca o sa discut cu ei?!
Buna, as avea o intrebare.
Sunt insarcinata in 3 luni cu risc crescut in sarcina drept urmare dr ginecolog mi-A dat adeverinta pt risc maternAl pt a o da mai departe la locul de munca urmand ca sa se pregateasca ceea ce e necesar pt a-mi acorda concediul de risc. Cererea in scris cum ca sunt insarcinata si adeverinta de la medicul specialist le-am dat-o celor de la servici in urma cu 3 saptamani . Deocamdata ei doar au anuntat ITM-ul printr-un email despre mine. Intrebarea mea este cat ar trebui sa dureze pana se finalizeaza cu concediul tinand cont de data cand le-au fost duse acele acte ( adeverinta si instiintarea in scris despre starea mea de graviditate). Exista o perioada in care ar trebui si ei de la servici sa se incadreze?
Buna, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt angajat la o firma SRL cu contract de munca iar in contract la rubrica ( data/datele de plata a salariului ) este trecuta data de 5( reprezentand data in care eu imi primesc salariul. Luna aceasta au trecut deja 3 zile peste data stabilita prin contract ca ar fi de salar si am adresat o intrebare sefului. Raspunsul lui a fost: “ eu nu sunt in intarziere cu salariul , deci sunt in grafic pt ca pana in ziua 10 respectiv ziua 15 a lunii respective eu am drept legal sa iti virez salariu.”....
va rog sa ma lamuriti si pe mine ce e cu acest raspuns?!?!? Adica daca in ctr scrie ca in fiecare data de 5 din fiecare luna eu trebuie sa imi primesc salariul, .. despre ce vorbea seful meu??? Eu nu am mai auzit de asemenea variante de plata a salariului.
Multumesc